Foto via Instagram Faboi Attansio

Investeer in belangrijke items

Prijs/kwaliteit-verhouding is altijd lastig wanneer het op kleding aankomt. Het is logisch dat je geen zin hebt de hoofdprijs te betalen voor seizoensgebonden dingen, maar één van de eigenschappen van stijlvolle mannen is dat ze investeren waar nodig. Een stijlvolle overcoat, wit overhemd, basic t-shirts en een basic zwarte jeans zijn klassieke essentiële items die een perfecte basis bieden voor je garderobe. Durf bij deze items te investeren in kwalitatief goede producten van een sterk materiaal en met de juiste fit. Het zijn items die je alledaags draagt en je outfit naar een veel hoger level kunnen tillen. Houd het ook niet enkel bij de kledingstukken. Accessoires kunnen al jouw outfits net dat extra meegeven. De kers op de taart van je outfit.

Eigenschappen van stijlvolle mannen MAN MAN

Ken je garderobe

Kennis over de items in je garderobe zorgt ervoor dat stylen makkelijker wordt. Dan bedoelen we niet alleen weten welke kledingstukken er zijn, maar kennis over mogelijke combinaties. Zorg dat je een aantal outfits klaar hebt staan voor elke gelegenheid. Dat witte overhemd met blauwe blazer voor die zakelijke conferentie, de all black outfit voor een avond uit en de jeans met overhemd voor casual friday. Wanneer jij al mogelijke outfits in gedachte hebt, maak je tijdens je haast in de ochtend geen fouten die ervoor zorgen dat jij minder stijlvol over straat gaat. Organiseer je garderobe ook overzichtelijk. Hang soortgelijke kledingstukken en/of kleuren bij elkaar. Kies wanneer je het echt druk hebt zelfs al je outfit voor de volgende dag ’s avonds uit. Wanneer je garderobe georganiseerd is, is je hoofd dat ook. Zo maak je betere keuzes bij het kiezen van je outfit en ga je loop je er goed bij.

Stijlvol en zelfvertrouwen

Er zijn weinig dingen die jouw voorkomen meer doen verpesten dan een gebrek aan zelfvertrouwen. Het kiezen en dragen van stijlvolle kleding is één, maar als jij het vervolgens niet gelooft dan gaat een ander dat ook niet doen. Met genoeg zelfvertrouwen kan een man zelfs de meest controversiële items rocken. Eén van de belangrijkste eigenschappen van stijlvolle mannen is dat zij de kleding dragen en niet andersom. Vraag jezelf of je blij bent met wat je aan hebt. Je hoeft niet mee te gaan met de mode als jij je niet comfortabel voelt in die kleding. Stijl is niet alleen de kleding, maar de gehele uitstraling van de persoon in de kleding.

Til je grooming naar een hoger level

Echt stijlvolle mannen hebben grooming onderdeel gemaakt van hun alledaagse levensstijl. Gezegend met een mooie volle baard? Zorg er dan ook goed voor. Goede barbiers schieten links en rechts uit de grond, dus maak hier ook gebruik van. Niet alleen voor je baard, maar ook voor je kapsel. Barbiers zijn getraind in het maximale halen uit mannenkapsels. Investeren staat centraal bij eigenschappen van stijlvolle mannen en dit is bij kapsels ook het geval. Toch is het een prijzige investering dagelijks langs te gaan bij een barbier. Zorg ervoor dat je zelf genoeg kennis hebt over het verzorgen van je baard én kapsel. Schaf de juiste scheerset aan en houd je baard en kapsel dagelijks bij. Dit maakt écht het verschil.

Eigenschappen van stijlvolle mannen MAN MAN

Houd je stijl on-point door de dag heen

Stijlvol de deur uitgaan is een goed begin, maar wanneer jij je geknoopte das laat verslonzen, je overhemd niet goed wegstopt, of rond loopt met een koffievlek op je witte shirt is dit goede begin voor niets geweest. Oke, jezelf checken in elk autoraam is niet nodig, maar een snelle check-up na je bezoek aan het toilet is een kleine moeite met een grote impact. Een goed begin is het halve werk, dus zet die goede lijn door en loop de hele dag stijlvol rond.