Stijlvolle mannen

Aan de onderstaande punten kan jij bepalen of jij behoort tot te groep die zich ‘stijlvolle mannen’ mag noemen. Want zij:

1. Besteden veel geld aan schoenen

Nee, je hoeft geen kast vol met verschillende schoenen te hebben. We praten hier over kwaliteit in plaats van kwantiteit. Een paar kwaliteitsschoenen gaan jaren mee, verzool je en worden enkel mooier naarmate de jaren. Een seizoenschoentje gaat een paar maanden mee en kun je vervolgens weggooien. Investeer in een paar goede essentials, zodat jij er bij iedere gelegenheid stijlvol bijloopt.

2. Ze bezoeken regelmatig de kleermaker

Zoek een kwaliteitskleermaker die snapt wat jij wilt. Een kostuum van 600 euro kan er uitzien als een maatpak van 5000 euro, mits deze perfect zit. En andersom. Voor de geklede items bezoek je een kleermaker die verstand van zaken heeft en ga je niet lukraak naar de eerste de beste dumpstore.

3. Ze verzorgen hun kleding zoals het hoort

Gebruik de juiste hangers, stop een spanners in je schoenen en weet hoe je welke artikelen wast en strijkt. Stap nooit met een ongekreukt hemd de deur uit en poets je schoenen. Je koopt mooie items en betaalt ervoor. Behandel de artikelen er ook na.

stijlvolle mannen man man 3

4. Ze zijn nooit underdressed

De stijlvolste mannen weten exact wat ze moeten dragen naar welke gelegenheid. Tegenwoordig mag het veelal wat meer casual dan vroeger. Investeer dan ook in een goede blazer. Dit wordt je beste vriend. Echter dien je ook te weten wanneer je juist wel een smoking moet rocken. Know the rules.

5. Ze dragen geen goedkope zonnebrillen

Je kent ze wel: die vijf euro zonnebrillen, waar Ray Berry op staat. Kost niet wat, is ook niet wat. Beter investeer je in een goede zonnebril. Je voelt het meteen aan de kwaliteit en ziet het aan de glazen. Je hoeft geen 10 verschillende modellen te hebben. Twee tijdloze modellen is meer dan voldoende.

6. Een subtiele knoop in je das

Alles wat grover, groter en opvallender is dan de simpele Four-in-Hand is enkel besteedt aan patsers en sport-presentatoren. Keep it simple and clean.

7. Subtiele sieraden

Patsen met rijen armbanden, kettingen en grote horloges klinkt misschien stoer, maar het is niet bepaald stijlvol. Ga voor minimalistische items met één key-item dat eruit springt.

stijlvolle mannen sieraden man man

8. Skip de fashion-kapsels

Ga voor een klassiek, tijdloos kapsel. Geen gekke kleuren en geen voetballers kapsel. Wij maakten een selectie van kapsels die nooit uit de mode zullen raken.

9. Ze houden een eigen stijl

Dat een tijdschrift of online magazine zegt dat een bepaald kledingstuk of merk helemaal de shit is, wil nog niet zeggen dat jij dit ook moet gaan dragen. Stijlvolle mannen kennen hun stijl, weten wat ze kunnen rocken en wat niet. Natuurlijk doe jij inspiratie op, maar neem niks klakkeloos over. Zoek en behoud je eigen stijl.

10. Ze hebben schijt

Denk je dat de meest stijlvolle mannen ’s ochtends vroeg urenlang voor hun kledingkast staan te twijfelen wat ze aandoen? Nee. De stijlvolste mannen zijn stijlvol zonder dat ze hun best doen. En waarschijnlijk interesseert het ze niks wat anderen van hun vinden. Ze zijn stijlvol omdat ze zich zelfverzekerd voelen en omdat ze kleding dragen wat bij ze past. Zoek je eigen stijl en draag dit vol zelfvertrouwen.

stijlvolle mannen man man 2