Adele James in de hoofdrol voor Queen Cleopatra

Misschien heb je de trailer van de nieuwe docu serie Queen Cleopatra al gezien, of ken je Adele James toevallig. Zoals je dan weet, is Adele James een zwarte actrice. Veel Egyptenaren hebben hun negatieve reacties richting de serie, maar ook richting Adele duidelijk gemaakt via social media. Cleopatra zou volgens Egyptische geleerden een Griekse afkomst hebben en daardoor Europese roots hebben. Dat Cleopatra dan dus gespeeld wordt door een vrouw met Afrikaanse roots, schoot bij velen in het verkeerde keelgat.

Veelbesproken serie Queen Cleopatra is deze week te zien op Netflix

Er is zelfs één advocaat uit Egypte die er een zaak van maakt. Deze advocaat heeft namelijk een officiële klacht ingediend bij de overheid over de serie. Hij wil dat de Netflix-serie geblokkeerd word in het hele land aangezien de serie tegenstrijdig is met de Egyptische mediawetten.

Cleopatra een Afrikaanse koningin

Netflix heeft zelf overigens nog niet gereageerd op al deze ‘haat’. Jada Pinkett Smiht (de vrouw van Will Smith), die mede producer tijdens deze serie was, heeft echter wel al eerder haar motivaties achter de serie en de casting bekend gemaakt. Jada vertelde dat het nooit duidelijk is geworden wie de moeder van Cleopatra nu eigenlijk was. Volgens sommige historici wordt er zeker niet uitgesloten dat haar moeder Afrikaans was. Jada zag haar kans hiermee en pakte hem.

Jada vertelt daarnaast: ‘We zien niet vaak de verhalen van zwarte koninginnen, en dat was heel belangrijk voor mij, en ook voor mijn dochter.’ Er bestaat dus een kans dat deze theorie helemaal niet klopt, maar het heeft allemaal wel voor enorm veel publiciteit gezorgd.

Ben je nu misschien benieuwd naar de trailer van deze nieuwe docu? Deze zetten we hieronder voor je neer. Ook kan je even tot 10 mei wachten, dan komt de serie op Netflix te staan.