Peter Gillis moet afvallen en gaat naar een dieetcoach

We kunnen natuurlijk allemaal zien dat het buikje van Peter Gillis er niet om liegt. Na de klap die hij gemaakt heeft laatst word het nu toch wel echt tijd om iets aan zijn gezondheid te doen. Dit vindt hij zelf gelukkig ook.

 

Daarom loopt Peter al een tijdje bij een dieetcoach genaamd Dick. Hij helpt hem met het proces om af te vallen en te werken aan een gezondere levensstijl. Maar het afvallen wil nog niet zo lukken, krijgen we in de laatste aflevering te zien. Daarom wil Dick hem een stapje in de goede richting helpen en hij geeft hem de opdracht om een eetdagboek bij te houden.

Uiteindelijk leggen Nicol en Peter het eetdagboek voor aan de dieetcoach en hij schrikt hier erg van; net zoals de kijker.

Het eetdagboek van Peter

Nu vraag je je zeker af wat er op het menu staat bij de familie Gillis. Ze hebben niet de volledige dag bijgehouden, maar alleen wat hij op donderdagavond heeft gegeten en gedronken. Maar wat Peter Gillis alleen in de avond al naar binnen schuift is wonderbaarlijk.

Samen met Nicol heeft Peter het volgende naar binnen gewerkt op één(!) avond: zes flessen cava, twee bier, limoncello, vier flessen rode wijn, uiensoep, mosselen, een halve portie zalm en een uitsmijter. Dick concludeert – net als iedereen met hem – dat dit wel héél veel is. Maar Peter ‘is nou eenmaal van de grote hoeveelheden’. Ook laat Peter Gillis weten dat hij het niet in zijn eentje heeft gegeten en gedronken, maar samen met Nicol. Hier heeft de dieetcoach echter zijn bedenkingen bij. Ook Nicol zegt dat ze in ieder geval aan de flessen wijn niet heeft meegewerkt.

Peter ziet de ernst van de situatie niet zo in en vindt dat hij toch wel goed bezig is. Dick denkt daar anders over en Peter moet vanaf nu suikervrij gaan eten en minder grote porties nuttigen. De kijkers wisten ook niet wat ze hoorden toen het eetdagboek van Peter naar voren kwam. Zie hieronder een aantal reacties op Twitter: