Welk luxe herenhorloge heeft Ed Sheeran?

In een post op Instagram over Ed Sheeran zagen we dat de Brit de trotse eigenaar is van een gelimiteerde Audemars Piguet Royal Oak ‘Extra-Thin’ Tourbillon 26522CE in de zwart keramieke uitvoering. Dat is niet zomaar een leuk klokje, het ding heeft een waarde van zo’n vier ton. Natuurlijk krijg je voor dat bedrag iets fatsoenlijks terug.

 

De Audemars Piguet Royal Oak ‘Extra-Thin’ Tourbillon 26522CE is een voorbeeld van het combineren van techniek met vakmanschap. Dat resulteert in ieder geval in een duur klokje wat ook nog eens extra dun is, slechts 41 millimeter. De modernste materiaal zijn gebruikt waardoor het in veel opzichten uniek is geworden. Zo is de wijzerplaat voorzien van een spectaculaire tourbillion en de zwarte keramische kast maakt het visuele plaatje helemaal compleet. De bijpassende zwarte keramische armband met een titanium AP-vouwsluiting ontbreekt uiteraard ook niet.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door INSANE LUXURY (@insaneluxurylife)

Nog interessanter is het binnenwerk van het klokje. In de kast bevindt zich namelijk het beroemde 2924-uurwerk dat uit 216 onderdelen bestaat, 25 juwelen bevat en werkt met een frequentie van 3 Hz (21.600 trillingen per uur). Het uurwerk wordt handmatig opgewonden en heeft een gangreserve van 70 uur. De zwarte wijzerplaat met het “Tapisserie Evolutive” patroon geeft keurig de uren en minuten aan, en het tourbillon zien we vakkundig vastgezet op de zes uur positie. De kast heeft een diameter van slechts 41 mm en is 9 mm dik. Grote kans dat je dus amper beseft dat je met ruim vier ton aan je pols rondloopt.