In 60 seconden een e-bike

Noem het een slimme vinding om het begin van een nieuwe revolutie, maar de UrbaNext is bezig aan een formidabele opmars. Nu was de e-bike al een bijzondere handige vinding, maar met de UrbaNext E-Bike Wheel wordt het fietsen nog leuker. Simpelweg gezegd vervang je gewoon het voorwiel en rij je dus weg op je gemotoriseerde fiets. Dat het design ook lekker strak is, maakt het alleen maar interessanter.

Geschikt voor elke fiets

De bedenker van het UrbaNext E-Bike Wheel hadden eerst de intentie om hun vinding alleen voor de meest gangbare wielformaten op de markt te brengen. Dat lijkt logisch, maar je slaat dan wel een deel van de markt over. Gedurende de periode dat het concept op Kickstarter stond bleek het razend populair te zijn en liep de meter met het aantal toezeggingen op. De grens werd verlegd naar een half miljoen en dat bedrag werd in no-time binnen geharkt. Hiermee werd het dus mogelijk om de UrbaNext voor elk mogelijk wielformaat te leveren. Momenteelis het dus te verkrijgen in de volgende maten:

  • 20 “
  • 24 “
  • 26 “
  • 5 “
  • 29 “
  • 650C
  • 700c

elektrische fiets

Ondersteuning tot 32 kilometer per uur

De UrbaNext E-Bike Wheel stelt je in staat om een snelheid van 32 kilometer per uur te halen. Dat lijkt niet veel, maar het is al een stuk sneller dan de meeste electrische fietsen. Die zijn namelijk netjes begrensd tot 25 km/u. Kwestie van wetgeving, een e-bike die namelijk sneller dan 25 km/u kan, is geen e-bike, maar een speed pedelec. Dat betekent in de praktijk dan je hier een bromfiets rijbewijs voor nodig hebt.

De UrbaNext is niet zo maar een wiel wat je vertrouwde fiets voorziet van een motor. Het zorgt ervoor dat het fietsen naar een geheel nieuwe dimensie wordt getild. Zo kun je via het handvat de juiste modus selecteren. In totaal heb je drie verschillende modi tot je beschikking:

  • volledig elektrische modus
  • modus met trapondersteuning
  • traditioneel fietsen

wiel fiets

Geen display, wel een app

Het meest opvallende wat ontbreekt is de display. Je krijgt wel een app tot je beschikking zodat je alsnog de beschikking hebt over alle relevante info. Je weet dan exact wat de afgelegde afstand is, reistijd en resterende capaciteit van de accu. Laatstgenoemde heeft een ingebouwde USB-poort zodat je onderweg ook je smartphone of tablet kunt opladen. De UrbaNext is daarnaast makkelijk in het dagelijks gebruik, het voegt slechts 6.8 kilo aan je fiets toe.

Zo maak jij jouw eigen e-bike

Het is nog net geen ‘click&play’, maar het komt er dichtbij in de buurt. Je vervangt gewoon het voorwiel en het bijbehorende handgreep bevestig je aan het stuur. Die twee onderdelen koppel je aan elkaar en je bent klaar om weg te rijden. Voor de kosten hoef je het in ieder niet te laten, het UrbaNext E-Bike Wheel kost slechts 283 euro en is verkrijgbaar bij de betere fietsboer of via de website van UrbaNext.