Van fiets tot snelle e-bike

De ombouwset van Clip valt allereerst op qua vormgeving. De techniek van de nieuwe set is slim verborgen en zorgt voor een unieke look. Deze set maakt gebruik van een frictieaandrijving op de voorband van een reguliere fiets zodat je voldoende ondersteuning krijgt, net als bij een gewone e-bike. Het geheel wordt gewoon op de voorvork gemonteerd en je hoeft niet de halve fiets uit elkaar te halen om er een e-bike van te maken.

De e-bike kit

Het hele principe werkt enorm simpel. Een kleine rol drukt tegen de band en brengt daardoor het wiel in beweging zodat je desnoods lekker lui op de fiets kunt zitten zonder te trappen op de pedalen. Dat lijkt een revolutionaire benadering, maar de techniek op zich is niet nieuw. Zo was er in 1995 al een e-bike met frictieaandrijving.

clip-e-bike-conversion-kit-2

De vinding van Clip borduurt dus voort op een bestaande techniek met dit verschil: het ziet er een stuk strakker en goed doordacht uit. Nog een voordeel: je kunt de Clip eenvoudig verwijderen en opbergen in een handige opbergtas. Wat dan overblijft is een gewone fiets zonder het gewicht van een motor of accu. Kom je dus onverhoopt stil te staan, dan kun altijd nog je weg vervolgen op de normale manier.

e-bike clip fiets

Actieradius van 25 kilometer

Ondanks het wellicht komische uiterlijk is de set een bijzonder slimme vinding. Je hebt namelijk alle gemakken van een gewone fiets die je kunt combineren met de intelligentie van een e-bike. Zo beschikt je over een batterij met een vermogen van 144 Wh. Dat lijkt klein, maar het is voldoende. De actieradius is 16 – 25 kilometer, ruim voldoende voor 45 minuten ondersteuning. De oplaadtijd van slechts 40 minuten maakt het helemaal interessant. Je hoeft dus geen uren te wachten tot de accu vol is. Overigens stopt de ondersteuning netjes bij het bereiken van de topsnelheid van 25 km/u. Strikt genomen betekent dit dat de set ook toegestaan is in Nederland. Voor de prijs hoef je het niet te laten: voor 399 dollar is de set namelijk van jou en kun je helemaal mee met de e-bike hype,