Het gaat allemaal om een peperdure villa gelegen aan het stranden. Property Monitor houdt bij wat er in Dubai allemaal gaande is qua vastgoedtransacties. Zij concludeerden dat het bedrag voor deze vastgoeddeal circa 33% hoger ligt dan het record uit 2014. Vanwege zijn perfecte ligging aan het strand is deze villa in een mum van tijd uitgegroeid tot de populairste woning van Dubai. De villa is op maat gemaakt en ligt op het Palm Jumeirah. Gevuld met allerlei moderne snufjes is deze woning van een ongekende schoonheid. Zo wordt het beschreven als een ‘7-sterren hotel’, vanwege de mogelijkheid om allerlei schoonmakers, butlers, chauffeurs en privé-chefs in huis te nemen.

‘Illustreert de aanhoudende kracht van Dubai’s vastgoedmarkt’

Zhann Jochinke, de CEO van Property Monitor vertelt erover: ‘Het zien van een transactie van deze omvang illustreert de aanhoudende kracht van Dubai’s vastgoedmarkt, met name in het ultra-high-end segment. De transactie verslaat niet alleen het vorige record van Dubai, maar dicht de kloof tussen de luxemarkt van Dubai en die van toonaangevende wereldsteden zoals Londen, New York en Hong Kong.’

duurste villa van dubai

Hoeveel is er uiteindelijk betaald voor de duurste villa in Dubai?

Zoals al gezegd is het strand een belangrijke reden voor de hoge prijs van deze woning. Dit strand is namelijk 70 meter lang en geheel privé. Daarnaast heeft de woning een overdekt zwembad, grote sauna, een stoombad, en eigen bioscoop. Als klap op de vuurpijl heeft de woning een prachtig uitzicht op het Atlantis Hotel en de skyline van Dubai. Door het gebruik van peperdure materialen zoals marmer uit Italië en de duurste designermeubels is deze woning een van de meest prijzige woningen op aarde. Uiteindelijk werd de villa door Conor McKay van Belleview Real Estate verkocht voor een bedrag van maar liefst 72,6 miljoen dollar. Dit is omgerekend zo’n 67 miljoen euro. Onwerkelijk!