Ontdek het duurste vastgoed ter wereld: Chateau d’Armainvilliers in Ferrières

Als het over de duurste stad of kasteel ter wereld gaat, denken velen direct aan Parijs. Maar wat als we je vertellen dat op slechts een uurtje rijden van deze kosmopolitische stad het duurste vastgoed ter wereld te koop staat? Maak kennis met het adembenemende Chateau d’Armainvilliers in Ferrières, dat momenteel voor maar liefst € 425 miljoen op de markt staat.

Dit enorm chateau is doordrenkt met historie, bewoond geweest door vooraanstaande families zoals de Rochefoucauld Doudeauville en zakenmagnaat Edmond de Rothschild. Later ging het over naar Koning Hassan II van Marokko. Onder zijn bewind onderging het chateau een enorme renovatie in de jaren 90. Marokkaanse tegels, een Hammam, 17 thematisch ingerichte slaapkamers en een volledig vernieuwde keuken getuigen van de ongekende luxe die hier te vinden is.

kasteel frankrijk

In alle luxe leven

Het kasteel wordt omgeven door maar liefst 3.961 hectare aan groen, met sequoia’s en een adembenemend meer van vijftig meter lang, omringd door prachtige beelden. De bijgebouwen, waaronder het ‘pavillon de garde’ en de stoeterij, zijn gebouwd met een eigen toegang en scheiden zich af van het hoofdgebouw.

Wat dit chateau nog exclusiever maakt, is zijn ligging op slechts 45 minuten van het centrum van Parijs. In deze regio zijn dergelijke eigendommen vaak afgelegen, maar Chateau d’Armainvilliers zorgt dat alles binnen handbereik is.

Frankrijk kasteel

Dit is een kans om een stukje Franse geschiedenis te bezitten, vol met luxe voorzieningen en op een steenworp afstand van de bruisende stad Parijs. Als geld geen rol speelt en u droomt van een lekker lui leven met alles binnen handbereik, dan is dit enorme chateau misschien wel uw droom die uitkomt.