Wat zijn de duurste steden ter wereld?

Dit jaar staan Singapore en Zurich op nummer één als het gaat om de duurste steden ter wereld, uit het ‘Worldwide Cost of Living-onderzoek’ van de Economist Intelligence Unit. In het onderzoek werden meer dan 400 prijzen in 173 steden met elkaar vergeleken.

Genève en New York bedekken samen de tweede plek. De top tien wordt aangevuld met Hong Kong, Los Angeles, Parijs, Tel Aviv, Kopenhagen en San Francisco. Zurich maakt een indrukwekkende sprong vanaf de zesde plek. Een andere stad die altijd al bekend heeft gestaan om zijn hoge prijzen – New York – is gezakt naar de derde plaats. West-Europese steden zoals Zurich, Genève, Parijs en Kopenhagen laten stijgende prijzen zien, terwijl Russische steden zoals Moskou en Sint-Petersburg juist zijn gedaald in het jaar 2023.

Waarom zijn Singapore en Zurich zo duur?

Singapore is duur vanwege hoge kosten voor kleding en transport, terwijl Zurich wordt beïnvloed door hoge supermarktprijzen. De totale ranglijst weerspiegelt de verschuivingen in de wereldeconomie en de impact van geopolitieke gebeurtenissen op de kosten van levensonderhoud.