5. Verbier/La Tzoumaz, Zwitserland – 229 euro

Dit skigebied staat bekend om zijn gave off-piste skipistes, maar heeft ook pistes voor de beginners. Je hebt alle soorten niveaus voor elk skigebied uit dit rijtje, dus beginners zijn ook welkom! Zo kan je heerlijk genieten bij Verbier/La Tzoumaz en heb je uitzicht over het Rhônedal in Zwitserland. Ook heb je hier genoeg skigebied in totaal, namelijk zo’n 200 kilometer en heb je hoogtes van 2200 meter en kan je altijd wel rekenen op goed sneeuw. Wil je toch wat anders doen kan je altijd nog de rodelbaan pakken en spannende hindernisbanen. Zo is deze plek het goedkoopst, (het is maar wat je noemt goedkoop) uit het rijtje zo ben je per dag zo’n 229 euro kwijt.

verbier goedkoop skigebied

4. Eggli/La Videmanette, Zwitserland – 231 euro

In Zwitserland ligt Eggli/Videmanette, een prachtig skigebied dat in totaal 58 kilometer aan skigebied heeft, is dit skigebied het kleinst van dit rijtje. Wat het zo duur maakt, is dat het hele perfecte geprepareerde pistes heeft waarbij de kwaliteit boven alle staat. Ook heb je luxe restaurantjes en moderne ski liften. Zo wordt hier ook leuke evenementen georganiseerd. Zo kost dit 231 euro per dag.

3. Zermatt, Zwitserland – 250 euro

In Zwitserland zijn veel dure plekken om te kunnen skiën, maar één spant de kroon, namelijk Zermatt, vlak bij de Italiaanse Alpen. In Zermatt staat de Matterhorn en dat is misschien wel een van de bekendste bergtoppen van de wereld waar je een prachtig uitzicht bij heb. Je hebt in totaal aan skigebied zo’n 322 kilometer, het meeste van dit rijtje. Verder zijn er talloze opties om te eten en zijn er verschillende activiteiten die je kan ondernemen. In totaal ben je zo’n 250 euro per dag kwijt.

zermatt duurste skigebieden

2. Obergurgl-Hochgurgl, Oostenrijk – 254 euro

Op het een na duurste skigebied in Europa ligt in het prachtige Oostenrijk, om precies te zijn in Obergurgl-Hochgurgl. Het heeft een maximale hoogte van maar liefst 3030 meter en heeft een skigebied van totaal 108 kilometer. Zo biedt dit al snel een supermooie en indrukwekkende ski-ervaring door de hoogte. Ook staat het bekend van de eerste skioorden waar af en toe sneeuw ligt. Er hangt ook een duur prijskaartje aan namelijk 254 euro.

1. Cortina d’Ampezzo, Italië – 258 euro

Op plek één staat Cortina d’Ampezzo in de Dolomieten tussen de enorm steile bergen en rotsen. Met een prachtig uitzicht zou je zelfs kunnen pieken tot 2828 meter. Ook heb je tot wel twintig indrukwekkende pieken die wel kunnen oplopen tot maximaal 3000 meter hoogte. Het skigebied heeft ook zo’n 120 kilometer, je kan je dus prima vermaken. Het wel allemaal leuk en aardig alleen kost dit geintje per dag 258 euro en is dit skigebied nummer één van de duurste skigebieden van heel Europa.

duurste skigebieden van europa

Je hebt nog veel meer prachtige leuke plekken op de wereld om te skiën. Alleen past dit niet in je budget en vind je dit net wat te gek? Dan hebben we de goedkoopste skigebieden van Europa voor je verzameld.