Benzine prijzen stijgen door het dak

Sinds een lange tijd van thuiswerken gaan er steeds meer mensen met de auto onderweg. Dit zorgt ervoor dat er steeds meer benzine gebruikt moet worden. Dat zorgt er weer voor dat de prijzen intens hoog worden, net zoals een aantal jaar geleden. Oliesjeiks zijn aan het genieten van ons. In Nederland betalen we bijna twee (!) euro per liter benzine.

Echter zijn wij niet eens de duurste van de wereld. Global Petrol Prices heeft een lijstje samen gesteld met de 5 duurste landen om te tanken. Dus als je een roadtrip hebt, zorg ervoor dat je niet in deze landen gaat rijden en als je dat tóch doet, zorg er dan voor dat je genoeg benzine hebt dat land zo snel mogelijk te ontvluchten.

 

5. Centraal-Afrikaanse Republiek – €1,831

Op nummer 5 hebben we de Centraal-Afrikaanse Republiek. Met een gemiddelde prijs van €1,831 per liter verdienen ze een mooie vijfde plaats op de hele wereld. Best opmerkelijk aangezien het niet een van de meest welvarende landen is. Een pittige opgave om deze bedragen op te hoesten dus.

4. Denemarken – €1,850

Denemarken komt op een respectvolle 4e plek in dit lijstje. Met een bedrag van €1,850 per liter, is het hier ook geen pleziertje om te moeten tanken. Laat de auto dan ook zeker thuis als je hierheen gaat.

pexels-skitterphoto-9796

3. Noorwegen – €1,946

Daar zijn we dan, de top 3. We komen nu wel heel dicht bij het gemiddelde van twee euro. Noorwegen houdt de eer om op nummer drie te staan. Dit is alleen niet echt het lijstje waar je hoog in wil eindigen. Met een mooie €1,946 openen we de top 3.

2. Nederland – €1,965

Ons kikkerlandje is dan toch echt ergens goed in, namelijk hoge benzine prijzen hebben! Dit is niet iets waar je bekend om wil staan, maar met een prijs van €1,965 per liter benzine is er maar één land die ons verslaat in deze strijd. Maar niet getreurd want de prijzen in Nederland zijn nog niet gestopt met stijgen, het zou geen verrassing zijn als we ineens op nummer 1 staan, want er komen steeds meer stations bij met prijzen boven de twee euro per liter.

1. Hong Kong – €2,281

Hong Kong staat met een prijs van €2,281(!), toch echt wel bijna 30 cent voor in de titelrace. Hong Kong heeft het ook wel moeilijk, want daar is fietsen niet echt een optie. De straten staan namelijk altijd vol met auto’s en scooter, die zich dus helemaal scheel betalen aan een ritje.

Mocht jij dus een roadtrip gaan maken, stippel dan je route goed uit, want anders wordt het wel erg duur.