Met nog maar 1.600 kilometer op de teller is de duurste Audi RS6 op Marktplaats spic en span. En dat draagt ongetwijfeld bij aan de dikke vraagprijs. Dat geldt ook door de waslijst aan opties – evenals de zieke tuning-upgrade waarmee je zelfs een gemiddelde supercar het nakijken geeft bij een sprint. 

 

De duurste Audi RS6 op Marktplaats: bijzonder project met bijhorend prijskaartje

Het gaat hier om de Audi RS6 – Johann ABT Signature Edition. Deze opgevoerde stationwagon – automaat uit 2022 is geüpgraded naar een klasse apart. Binnenkort wisselt dit prijzige model (hopelijk) van eigenaar via Roobol Exclusive Cars, die het scheurijzer aanbiedt in Berkel en Rodenrijs. 

audi rs6 occassion marktplaats duur
Roobol Exclusive Cars

Dat vooraanstaand tuningbedrijf ABT met grote zorg de finishing touch verzorgde voor deze Audi RS6 – dat kun je een understatement noemen. ABT stelt dat deze RS6 ‘de meest exclusieve’ wegauto die uit hun garage is gekomen: “In onze werkplaatsen werken onze monteurs meestal alleen aan raceauto’s. Voor de Johann Abt Signature Edition maken ze een uitzondering. Onze experts hebben al hun ervaring, technische knowhow en innovatie in de 64 meesterwerken gestopt. U voelt het bij de eerste aanblik”, leest de website van ABT.

Deze auto is het boegbeeld van een bijzondere geschiedenis

De auto belichaamt 125 jaar aan vakmanschap bij ABT. De Audi RS6 – Johann ABT Signature Edition verwijst namelijk naar Johann Abt die het bedrijf in 1896 oprichtte. De Duitser startte destijds een smederij die gaandeweg de focus verlegde op autotuning. Dat deze RS6 de naam van de grondlegger mag dragen, verklaart behoorlijk de ambitie en toewijding bij dit tuning-project van ABT.

duurste audi RS6 tweedehands kopen
Roobol Exclusive Cars

Het grootste verkooppunt? Niets minder dan 800pk, met een topsnelheid van 330 km/u en het vermogen om van 0 naar 100 km/u te trekken in minder dan 3 seconden (2,9). Op de 200 km/u zit je al in 9,8 seconden – terwijl de 300 km/u slechts iets meer dan 28 seconden kost. Over een sleeper gesproken!

Hoe duur is deze Audi RS6 op MArktplaats?

Het pakket kost logischerwijs een behoorlijk bedrag – mede omdat de Audi RS6 met 600pk standaard alleen al ongeveer 200.000 euro van de portemonnee vraagt. Deze duurste Audi RS6 staat op Marktplaats voor een bedrag van €349.900 euro. Met een registratiedatum op 1 februari 2022 ben je daarmee wel gelijk de trotse bezitter van een nagenoeg nieuwe Audi RS6 – Johann ABT Signature Edition waar er maar 64 van rondrijden wereldwijd.

AUDI RS6 kopen tweedehands marktplaats
Roobol Exclusive Cars