De duurste afkickkliniek ter wereld

Wat doen CEO’s, beroemdheden en royalty’s als ze struggelen met verslaving en niet de discretie kunnen vinden die ze nodig hebben? Zij gaan dan naar de duurste afkickkliniek ter wereld genaamd Paracelsus Recovery. In tegenstelling tot de groepsinstelling van AA en 12 Step rehabs hebben ze slechts ruimte voor vier gasten. Het programma is helemaal op het individu afgestemd en je kan gebruik maken van de diensten van maar liefst vijftien medewerkers.

Tijdens je verblijf breng je de tijd door in een prachtig penthouse aan het meer. Ook onderga je bloedonderzoek, zuurstoftherapie, dieetsessies, psychiatrische beoordelingen, yogalessen, massages en nog veel meer. Verder heb je toegang tot het Dolder Grand-spahotel, wat ongeveer £1.000 (€1107) per nacht en £225 (€249) voor een paar uur kost.

duurste afkickkliniek ter wereld

Tijdens Daisy’s verblijf werden er elke ochtend medische beoordelingen en aantekeningen van een diëtist aan de chef-kok gegeven. Daarmee stelde hij haar drie gangen maaltijd vast voor die dag. Ook kreeg ze yogasessies die gericht waren op aanwezigheid, ademhaling en kracht. Dit zorgde voor de mentale helderheid die ze nodig had voor counseling. In haar eigen appartement aan het meer had Daisy ook een goed gevulde badkamer met luxe wc-papier.

Zorgt rijkdom voor verslaving?

De CEO van het zeven sterren etablissement, Jan Gerber, vertelde aan Daisy dat de eerste dagen van de behandeling een soort groot onderzoek zijn om uit te zoeken wat de gast nodig heeft. “We hebben zelfs eens voor een klant een NSA-proof satellietcommunicatiesysteem moeten bouwen.” Hij vertelt ook dat de meest voorkomende klant lid is van een rijke familie. “Vaak hebben ze drukke ouders en worden ze opgevoed door hun oppas of andere familieleden. Ze kunnen een gebrek aan zelfgevoel hebben, omdat hun hele leven voor hen is uitgestippeld. Materiële rijkdom brengt dus vele valkuilen met zich mee, maar aan de andere kant geldt dit ook voor opgroeien in armoede.”

duurste afkickkliniek ter wereld

Een andere reden waarom de meeste klanten vermogend zijn, is omdat het logischerwijs ontzettend duur is. Mensen die niet een flink budget hebben, kunnen dit zich simpelweg niet veroorloven. Wil je vier weken verblijven in het revalidatiecentrum, dan kost dit alleen al zo’n €95.000,- per week. Je krijgt dan wel een privé verblijf, toegewijde limousine en chauffeur (in een Bentley), internationale deskundigen, dagelijkse 1:1 therapie, uitgebreide medische check-ups en biochemisch herstel van de hersenen en het lichaam. Een zevendaagse executive detox kost daarentegen €126.000. Het goedkoopste wat je kan krijgen zijn online therapie sessies voor €525 per uur.