Wij gingen samen met 15 lezers als één van de eersten naar Dunkirk in IMAX bij Pathé. Een ongekende, nieuwe ervaring voor degenen die voor het eerst naar een film in IMAX gingen. En tevens de nieuwe standaard. Wij brengen je de redenen waarom je elke film in IMAX wilt zien.

Als je gaat, ga dan voor kwaliteit

Meer beeld dan bij een normale film

Waar je normale bioscoopfilm wordt geschoten met een 35MM camera, wordt IMAX geschoten met een 70MM camera. De IMAX schermen zijn groter dan een standaard bioscoopscherm waardoor je 26% meer beeld ziet dan bij een normale film. Bij IMAX zie je de film door het oog van de regisseur. De overvliegende Spitfires verschijnen vanuit je ooghoeken waarnaar ze haarscherp en levensgroot voorbij vliegen.

dunkirk man man 2

Uniek geluid

En deze overvliegende gevechtsvliegtuigen zien we niet enkel, we horen ze al van ver aankomen. Het unieke geluid wat IMAX biedt, geeft een bijzonder realistisch effect. De geluidsboxen zijn namelijk zo opgehangen en het geluid is zo afgestemd dat je het overal om je heen hoort. Van de kleinste geluiden als golven die breken op het strand, tot een sniperschot die  je van je stoel doet springen. De meeslepende muziek van Hans Zimmer sluit bij elke scene opnieuw perfect aan en weet het juiste gevoel op te wekken.

dunkirk man man 3

Een beleving alsof je er bij bent

Regisseur Christopher Nolan heeft het grootste gedeelte van de Dunkirk geschoten met de extreem hoge-resolutie 2D camera’s die het exclusieve IMAX beeld creëeren. Bij de start van de film veranderde de grote IMAX bioscoopzaal van Pathé Arena voor twee uur lang in een brullende arena met ongekend geluid en levensechte beelden. Een beleving alsof je er zelf bij bent.

Ervaar zelf IMAX

IMAX is voor ons de nieuwe standaard. En staat er een bioscoopavond op het programma waarbij je eindelijk Dunkirk gaan zien? Dan raden we zeker aan om deze film in IMAX te kijken. Wees er wel snel bij, want de film draait slechts enkele weken in IMAX! Check welke Pathé bioscoop bij jou in de buurt IMAX aanbiedt en ga voor die onvergetelijke ervaring.