Hoe kan je iemand dumpen via WhatsApp?

Tja, het liefst helemaal niet natuurlijk. Na een paar dates is het eigenlijk al not done. Dan ben je diegene eigenlijk gewoon een face-to-face gesprek verschuldigd. Bij een serieuze relatie al helemaal. Toch kan het wanneer het nog casual is, na meerdere dates, soms voelen alsof je toch geen andere optie hebt dan die persoon via WhatsApp te dumpen. Dat kan door afstand komen, door iets wat voorgevallen is of gewoon doordat het je onwijs veel stress geeft om het gesprek aan te gaan.

Zie je echt geen andere manier dan de ander  via WhatsApp te dumpen, ook al hebben jullie al een tijdje gedate? Door deze tips te volgen is dat het meest aangenaam voor beide partijen.

1. Wees niet te kortaf…

Met alleen “sorry, het wordt niets” kom je er niet, zeker niet als er al een paar dates op zitten. Dat appje heeft op zijn minst een goed begin met aanhef nodig en wanneer de reden om het contact te beëindigen niets heftigs is, misschien ook nog een complimentje. Gewoon dat je het heel leuk gehad hebt samen, bijvoorbeeld.

2. … maar ook niet te langdradig

Het hoeft alleen ook geen boekwerk te worden. Vooral omdat je dan veel sneller kwetsende dingen gaat zeggen, zelfs wanneer je dat niet zo bedoelt. Het moet geen waslijst worden van haar tekortkomingen of alle redenen waarom je haar toch niet leuk genoeg vindt. Probeer dus een tussenweg te vinden in de lengte

3. Geef een reden, maar wees beleefd

Vertel duidelijk waarom je het berichtje stuurt, maar doe dat wel op een gevoelige manier. Als het te maken heeft met het gedrag van die persoon mag je dat wel zeggen, maar doe dat op een nette manier. Heb je iemand anders ontmoet? Dat kan. Hoewel het vervelend is voor de ander, is dat het leven. Door een reden te geven voorkom je onduidelijkheid en onnodig geheen-en-weer.

4. Sta open voor verder gesprek

Dit is afhankelijk van de reden dat je diegene wil dumpen. Is er iets naars voorgevallen en wil je haar echt niet meer spreken, maar ook niet ghosten? Dan kun je aangeven dat je echt geen contact meer wil na dit bericht. In andere gevallen is het goed om open te staan voor eventueel verder gesprek wanneer zij daar om vraagt, in het echt of over de telefoon. Wil je dat echt niet? Zorg dan voor een afsluiting waarin duidelijk is dat je het contact compleet wil verbreken.