Adam Beyer en Awakenings slaan de handen in elkaar

Als dit de eerste keer is dat je de naam ‘Drumcode Festival’ hoort, dan kunnen we je vertellen dat je niet de enige bent. Het is namelijk de allereerste keer dat de Zweed met z’n label zal neerstrijken in Nederland en hier een volledig techno-festival voor z’n rekening zal nemen. Wat ons betreft een mooie toevoeging op de festival-kalender en dat vanwege meerdere redenen. Samen met de organisatie achter Awakenings wordt het NDSM-werf op zaterdag 18 augustus de heilige grond waar het label zal neerstrijken.

drumcode festival techno muziek ndsm-werf amsterdam MAN MAN

De voornaamste reden voor het ‘proeven’ van dit festival ligt bij het label Drumcode. Techno is weliswaar een muziekstijl waar je van houdt of niet, maar Drumcode weet al ruim 20 jaar een zeer herkenbare techno-sound naar de internationale podia te brengen. Het is dan ook niet meer dan logisch dat een klein leger aan toppers van het eigen label klaar staan om jouw voeten de lucht in te krijgen, maar ook niet-Drumcode artiesten maken hun opwachting.

Een line-up waar je van in je handen wrijft

Als grondlegger van deze succesvolle formule is Adam Beyer natuurlijk zelf aanwezig. Techno-liefhebbers en festival-fanaten zullen zich dan ongetwijfeld afvragen of z’n zeer gewaardeerde partner ook meekomt. We kunnen jullie vertellen dat ook Ida Engberg inderdaad van de partij is. Daarnaast staan andere bekenden van het label zoals Enrico Sanguliano, Joseph Capriati, Luigi Madonna, Marco Faraone en Amelie Lens klaar om hun beste plaatjes ten gehore te brengen.

drumcode festival techno muziek ndsm-werf amsterdam MAN MAN

 

Zoals gezegd zullen er ook artiesten draaien die niet aan het Drumcode label gelieerd zijn, maar die wel een hechte band onderhouden met mr. Beyer himself. Zo is een van de meest geliefde duo’s uit de techno-scene er ook te bewonderen: Pan-Pot. Mocht je deze heren niet kennen, dan willen we je adviseren om even hun setjes van Boiler Room of Cercle te beluisteren. We zijn er vrij zeker van dat je dan absoluut niet kunt wachten tot 18 augustus. Daarnaast zijn ook Adam Port en &ME uitgenodigd en mag Reset Robot z’n opwachting maken.

Techno, Drumcode en het NDSM-werf: een gouden combinatie

Wat ons betreft is het Drumcode Festival in essentie een formule voor succes. We hebben weliswaar steeds meer van dit soort feestjes in Nederland, maar het lijkt erop dat ’t grote publiek er voorlopig nog geen genoeg van kan krijgen. Bovendien is de combinatie van het Drumcode label met een locatie als ’t NDSM-werf een perfecte match. De setting daar wordt alleen maar beter naarmate de tijd verstrijkt en de avond z’n intrede doet. Perfect dus.

drumcode festival techno muziek ndsm-werf amsterdam MAN MAN

Mochten we je interesse hebben gewekt en heb je je agenda nog niet gevuld voor de 18e, check dan snel even de website: Drumcode Festival. Er zijn nog enkele tickets beschikbaar, dus als je zin hebt om nog eventjes flink te knallen in de laatste paar weken van de vakantie, dan is dit festival een absolute aanrader. Het is ’t debuut, dat moet je meemaken toch? Juist, genoeg redenen om een kaartje kopen dus. Check vooral even de video hieronder voor een goede indruk van wat je mag verwachten.