Niet bank- maar drankhangen

Het klinkt misschien als een grap, maar kalsarikännit bestaat dus echt. Het houdt letterlijk in dat je in je eentje op de bank zit te drinken, terwijl je niks anders aan hebt dan je ondergoed. Je hebt besloten om een rustig avondje thuis te blijven om vervolgens… thuis te blijven! Waarom zou je namelijk de stad in duiken als je toch zo lekker in je ondergoed op de bank zit? Het gaat om het hebben van quality time met jezelf dus. Het zou ontspannend moeten werken en zorgen dat je ‘onthaast’. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je hier je levensstijl van gaat maken, maar als je een avondje niks te doen hebt, geen zin in hebt in anderen, dan is het best een goede optie.

kalsarikänni MAN MAN

Kalsarikänni is officieel ontstaan als grapje. De insteek was sarcastisch bedoeld en gericht op de oude mannen uit Finland die dus in hun eentje op de bank zitten te drinken. Later is de term omgeslagen als een echte lifestyle-trend. Het ministerie van Buitenlandse Zaken liet zelfs een typisch Finse emoji maken voor kalsarikännit. 

Staat je toekomstige vrije avond in het teken van drankhangen? Deze 10 wijntjes onder de 10 euro zijn zeker de moeite waard.