Wat voor voetballer was Dries Roelvink?

In een interview met Vice heeft Dries Roelvink in geuren en kleuren verteld over zijn kortstondige bestaan als profvoetballer. De volkszanger besloot na drie jaar voetballen zijn kicksen aan de wilgen te hangen. Daarna focuste hij zich op zijn werk als volkszanger.

 

In het interview legt hij uit dat hij te vergelijken was met Johan Neeskens, zijn grote voorbeeld. Hij speelde als nummer 10 en kon niets met zijn linkerbeen, dat was zijn grootste zwakte. Hij was niet verdedigend ingesteld, maar een man van de actie en de goede pass. Tevens was hij fysiek sterk en had hij een goede conditie.

Waar speelde Dries?

Dries beleefde zijn doorbraak bij DWS, destijds was dat nog een profclub. Hij speelde tweede klasse en werd topscorer. Daarna werd hij gescout door Tonny Bruins Slot (de bekende assistent van onder meer Ronald Koeman) en mocht hij langskomen bij FC Amsterdam, nog zo’n voetbalclub die verloren is gegaan. Daar mocht hij zelfs zijn eerste profcontract ondertekenen. Erg lang zou dit avontuur echter niet duren. Dries was namelijk een liefhebber van op stap gaan en was vaak op pad terwijl hij de volgende dag gewoon moest voetballen. Uiteindelijk bleek hij hierdoor niet geschikt voor de harde profwereld.

Hieronder zie je een foto van Dries als voetballer: 

Spijt?

Achteraf kreeg Dries wel een beetje spijt dat hij er niet harder voor heeft gewerkt. Zo was hij in de jeugd geselecteerd voor een ‘soort UEFA-jeugd’, een voortraject van het grote Oranje. In zijn jeugd speelde hij ook samen met Gullit en Rijkaard en bij hen wist hij direct dat hij daar niet aan kon tippen. Toch zat er meer in want John Metgod (speelde later nog voor Real Madrid) was ook een ploeggenoot van hem en er was destijds amper niveauverschil tussen die twee. Metgod was echter een voorbeeldige prof terwijl Dries liever achter de vrouwen aan zat. Uiteindelijk heeft hem dat dus opgebroken. Tijdens het EK 88 kreeg hij daarom toch een beetje spijt omdat hij besefte dat hij daar misschien had kunnen staan.

Ook na zijn 50e gooit Dries nog af en toe de trukendoos open: