Een bruiloft die veranderde in een nachtmerrie

Voor veel mensen is het plannen van een bruiloft een stressvolle, maar uiteindelijk leuke ervaring. Voor deze man en zijn vrouw was het afgelopen jaar niets minder dan een nachtmerrie. Het stel wilde oorspronkelijk weglopen en in het geheim trouwen, maar de druk van haar ouders zorgde ervoor dat ze hun eigen wensen aan de kant schoven.

Haar ouders, vooral haar moeder, benadrukten hoe belangrijk het voor ze was om deze dag mee te maken, en ze voorspelden dat hun dochter spijt, zou krijgen als ze dit moment van ze zou afpakken.

Het drama van een traditionele trouwerij

Het afgelopen jaar was gevuld met drama en stress, zoals de man beschrijft. Er waren eindeloze discussies over wie er in de bruidsstoet mocht staan en wie er uitgenodigd zou worden. Beide ouders betaalden veel voor de bruiloft, maar de kosten van de stress waren vele malen hoger. Op de trouwdag zelf hadden zowel hij als zijn vrouw geen plezier, mede door hun lichte sociale angst. Het was precies zoals ze hadden gevreesd.

De confrontatie over de vreselijke bruiloft

Na hun huwelijksreis bezochten ze de ouders van de vrouw voor Vaderdag. Haar ouders waren trots op zichzelf voor het overtuigen van het stel om een traditionele bruiloft te houden en maakten herhaaldelijk opmerkingen over hoe geweldig het was. De bom barstte toen de moeder van de bruid zei dat ze ook gelijk had over een ander onderwerp, omdat ze ook gelijk had over de bruiloft.

Dit was de druppel voor de man. Hij barstte uit en vertelde ze hoeveel ze de dag van de trouwerij eigenlijk haatten. Zijn vrouw bevestigde dit, wat leidde tot een emotionele uitbarsting. Ze verlieten het huis, maar de volgende ochtend belde haar vader om te eisen dat hij zijn excuses kwam aanbieden voor zijn “onbeleefde” gedrag. Zo zie je maar weer, maak vooral je eigen keuzes op dit gebied.