1. White spirits

Nee, dan hebben we het niet over terpentine. Over drank, bijvoorbeeld gin. Maar gin is done. Natuurlijk, de heerlijke varianten die nu overal op de kaart staan blijven daar ook staan. Maar er komen geen nieuwe bij. Door de ongekende populariteit van gin zijn mensen gaan kijken naar waar het vandaan komt. En ja hoor, een Nederlands product genaamd jenever. Gin heeft jenever goed gedaan. Het is niet meer het drankje dat je opa en hipsters drinken. Er zal nog even tijd overheen gaan voordat jenever de gin voorbij raast. In 2017 gaat jenever knallen. Overigens, andere white spirits, zoals tequila (soort terpentine), mezcal en pisco zullen ook groter worden.

Wil je voorloper van de trend zijn, bestel dan vast een heerlijk kopstootje. Na een stuk of drie hiervan, zal deze daadwerkelijk zo aankomen.

dranktrends-2016-1

2. Bijzondere dranken en cocktails

Mensen koken vaker thuis. Dit vinden ze leuker dan een aantal jaar terug. Daarmee volgt nu ook de belangstelling voor dranken. Mensen mixen wat af thuis. Durven nieuwe dranken te proberen in plaats van de biologisch wijn van de Albert Heijn. Omdat men nu thuis meer uitprobeert, doen ze dat buitenshuis helemaal. Dit is voor horeca-ondernemingen alleen maar mooi natuurlijk.

dranktrends-2016-4

3. Cocktails met een lager alcoholpercentage

Cocktails zijn weer opkomend. Logisch, het is gewoon erg lekker, mits de shaker er iets van bakt natuurlijk. Maar als je twee goede whiskey sour cocktails hebt gedronken, loop je toch niet meer zo soepel weg. Wat een geluk dat cocktails met een lager alcoholpercentage de trend worden. Kan je rustig vier keer zoveel drinken.

dranktrends-2016-3

4. Sexy frisjes

Een Coca Cola Light is niet sexy. Tegenwoordig zie je steeds vaker home-made-lemonades op het menu staan. Wat top is voor mensen die even geen alcohol willen of kunnen drinken, en toch iets spannenders willen. Iets anders dan een ordinair colaatje. Limonades gaan het helemaal worden komende zomer.

dranktrends-2016-2

5. Geniet, maar drink bewust

De biologisch-eten-hype vindt nu ook zijn weg in de dranken. Wij, de consumenten, zijn steeds vaker bewuster bezig met de oorsprong van ons voedsel. En nu ook onze drank. Waar komt de drank vandaan? Waarom kies ik voor deze drank? Maar ook, past het bij mijn eten? En zo ja, waarom dan?

dranktrends-2016-5