1. Doe een kroegentocht in Dublin, een stad die bekend staat als een van de beste steden wanneer het gaat op het consumeren van alcoholische versnaperingen. Ga met een paar vrienden of maak ze daar. Die Ieren zijn de moeilijkste niet.

bucketlist-2016-1

2. Koop een aantal wegwerpcamera’s voor de zomer. Leg alles vast wat je doet, print de foto’s en gooi ze in een boek. Veel meer waard dan die photostream op je iPhone.

3. Beleef een dag zonder het kijken naar je telefoon, tablet, computer of televisie. Of ieder ander beeldscherm waar je naar kan kijken.

4. Leer jezelf een goede zomer cocktail te maken. Maak deze helemaal jouw eigen.

bucketlist-2016-3

5. Doe spullen die je niet meer gebruikt weg. Doneer kleding aan een goed doel, verkoop spullen die je niet meer gebruikt via Marktplaats. Je ziet het verschil misschien niet direct, maar dit zal zeker een fris gevoel geven.

6. Drink 1, 2 of 3 flessen wijn met je partner. In een hot tub, bijvoorbeeld in het Volkshotel.

7. Binge watch een serie die je eigenlijk altijd al wilde zien, maar nooit tijd voor had. Maak er eens tijd voor.

8. Probeer een nieuwe hobby. Kitesurfen of longboarden.

bucketlist-2016-2

9. Maak een roadtrip naar een stad waar je nog nooit bent geweest. Dit hoeft geen Valencia te zijn, een Nederlandse stad voldoet ook prima.

10. Koop een écht goede fles wijn. Open deze op een speciaal moment. Je weet vanzelf wanneer dit is.

11. Neem je ouders een keer mee uit eten zonder dat daar een speciale aanleiding voor moet zijn. Wonen ze niet echt in de buurt? Stuur ze dan willekeurig een presentje. Dit zullen ze heel tof vinden.

12. In plaats van de H&M, Jack & Jones en Score leeg te kopen met dingen die je absoluut niet nodig hebt, spaar door voor een kwalitatief hoogstaand kledingstuk. Een die nooit z’n charme zal verliezen en jarenlang meegaat. Een leren jas van Schott, bijvoorbeeld.

bucketlist-2016-5

13. Ga naar een prachtige wijngaarde in Frankrijk, stamp daar prachtige druiven tot mouse en creëer je eigen wijn. Drink deze vervolgens op. Drink nog meer.

14. Volg een toffe, leerzame cursus op Coursera. Doe een examen en vul je CV aan.

15. Koop een tweedehands fietsframe en alle onderdelen die je nodig hebt om zelf de racefiets van je dromen in elkaar te flansen. Hipster lifestyle, maar wel heel tof.

16. Maak een trip naar een vriend die een aantal uur verderop woont. Blijf daar voor een aantal nachten. Bezoek met hem de tofste plekken van zijn omgeving. Spendeer veel te veel geld aan drank en eten.

bucketlist-2016-4