Leuke drankspellen met pingpongballen en bekers

Het is altijd lastig om originele drankspellen te verzinnen. Maar gelukkig zijn er naast het standaard beerpong genoeg verschillende andere games. Wij hebben spellen op een rijtje gezet waarbij je bekers (red cups) en pingpongballen nodig hebt.

1. Beerpong

Toch beginnen we deze lijst met de klassieker. Beerpong is een super bekend drankspel. De regels van bierpong liggen niet vast en verschillen per locatie, al wordt het spel altijd gespeeld volgens dezelfde basisprincipes. Het spel wordt staand gespeeld. Twee teams zetten een gelijk aantal, met bier of sterk, gevulde bekers tegenover elkaar. De teams proberen de bekers lijnrecht tegenover elkaar te zetten. Het doel is om de pingpongbal vanaf een afstand in het bier van de tegenstander te gooien, ketsen, spugen, slaan, stuiteren etc. De tegenstander moet deze beker vervolgens in een teug achterover slaan. Het team dat als eerste zonder bier zit heeft verloren en moet de andere volle bekers van het winnende team ook achterover slaan.

 

2. Rage cage

De cups (er is geen vast aantal, maar hoe meer cups hoe langer het spel duurt) worden in het midden van de tafel gezet en gedeeltelijk gevuld. De middelste cup wordt geheel gevuld. Twee spelers die tegenover elkaar aan de tafel staan krijgen een balletje. De hele groep roept “Rage… Cage!” en beide spelers met een balletje nemen een cup uit het midden en drinken deze zo snel mogelijk leeg. Ze zetten vervolgens de cup neer op tafel en proberen het balletje met een stuit in de cup te krijgen. Lukt hen dit, dan mogen ze de cup met balletje doorgeven aan hun linkerbuurman. Wanneer een van de twee spelers die bezig is ingehaald wordt (dat wil zeggen de rechterbuurman is eerder klaar en kan de cup in de andere cup zetten) heeft diegene verloren. De verliezer geeft de cup aan de speler die direct tegenover hem aan tafel staat en neemt een nieuwe cup uit het midden die leeggedronken moet worden en hiermee begint hij/zij opnieuw terwijl de tegenstander direct kan beginnen als de cup doorgegeven wordt.

Wanneer een speler bij de eerste poging, dus direct na het ontvangen van de cup en balletje, de bal erin krijgt, mag de cup aan ieder willekeurig persoon aan tafel (met uitzondering van de andere actieve speler) gegeven worden. Als een balletje onverhoopt in een van de gevulde cups terecht komt moet deze eerst leeggedronken en in de andere cup geplaatst worden alvorens verder te gaan met gooien.

Gedurende het spel wordt een stapel cups (die waar steeds de winnende speler de cup in plaatst) gevormd, hierdoor wordt het voor één actieve speler steeds lastiger om het balletje in de cup te krijgen.

3. Black out

Nadat je je posities achter je rij bekers hebt ingenomen, begint het spel door je pingpongbal in de beker van je partner te schieten. Je wilt de beker van je partner halen, want het team dat als eerste drinkt en al hun bekers omdraait, wint. Nadat je het in de beker van je partner hebt geschoten, moeten ze de beker verwijderen, het drinken en flipcup spelen .Jij en je partner kunnen de bal niet terughalen en schieten totdat de beker met succes is omgedraaid. Als je schot de cups mist, kan je partner de bal oppakken en schieten. Het eerste team dat alle bekers van hun team drinkt en omdraait, is de winnaar!

4. Flipcup (zonder pingpongballen)

De twee spelers van tegenovergestelde teams beginnen aan het hoofd van de tafel. Iedereen telt af vanaf drie en bij de laatste telling begint de ronde. De twee startende spelers van elk team moeten hun drankje pakken en beginnen te drinken. Als ze klaar zijn, zetten ze hun kopje op de rand van de tafel en proberen het ondersteboven om te draaien. Zodra iemand met succes een kopje omdraait, kan de volgende persoon in de rij voor dat team beginnen te drinken. Dit gaat door totdat de allerlaatste persoon heeft gedronken en de beker heeft geflipt. Het team dat als eerste klaar is, is de winnaar!

 

5. Quarters (zonder pingpongballen)

Dit spel is razend populair in Amerika. Verzamel spelers rond je tafel en bepaal wie als eerste gaat. Omdat het een Quartergame is, kun je om de beurt munten opgooien om te beslissen wie er begint. Het spel wordt gespeeld met munten.

Het spel begint met de eerste speler die de kans krijgt om hun Quarter in hun glas te stuiteren. Als je met 1 glas speelt, bepaal dan als groep wat je drankje zal zijn. Als er voor elke persoon met een glas wordt gespeeld, wordt de drank beslist door de eigenaar van dat glas. De beurten gaan tegen de klok in, waarbij elke persoon slechts 1 beurt krijgt om te proberen te stuiteren. Wanneer je met succes een Quarter in je drankje stuitert, mag je beslissen wie er een drankje moet opdrinken. De cups moeten tijdens het stuiteren minstens 5 centimeter verwijderd zijn van de rand van de tafel. Elke beurt die een speler krijgt, hebben spelers de kans om “Chance!” te roepen na hun eerste mislukte bounce. Spelers moeten “Chance” roepen na hun eerste bounce en kunnen “Chance” maar 1 keer per beurt roepen. Op jouw kans als je het in je glas stuitert. Je moet kiezen wie er nu moet drinken en het spel gaat verder. Wanneer iemand “Chance!” roept en mist hun sprong in de beker. Dan krijg je een drinkboete en degene die stuiterde moet drinken. Als je je drankje op hebt, ben je af. De laatste persoon die overblijft is de winnaar!