Luxueuze lifestyle Drake

Drake kennen we uiteraard van z’n carrière in de Amerikaanse rapscène, waar hij geld verdient als water. Daar is de lifestyle van Drake over de jaren ook op aangepast. Zo zien we hem op sociale media vaak terug met peperdure kleding, horloges en auto’s. Drake is bijvoorbeeld in het bezit van een Richard Mille van bijna drie miljoen euro en in z’n autocollectie zitten onder andere een Mercedes-Maybach G klasse en diverse auto’s van Brabus. Die extreem waardevolle autocollectie is sinds vorige week dus wederom uitgebreid, maar dit keer met een wel heel aparte wagen.

 

Apocalypse Super Truck 4×4

Het gaat om een Apocalypse Super Truck 4×4, die tot stand is gebracht door de autofabrikant genaamd Apocalypse Manufacturing. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het bouwen van ‘extreme vrachtwagens’, zoals ze dat zelf noemen. Voor hun auto’s streven ze voornamelijk naar luxe, kracht en ongeëvenaarde offroad-prestaties. Onder de motorkap van dit specifieke model van Drake vinden we de zogeheten Supercharged V8 HEMI Hellcat motor. Dit is een 6.2 litermotor met een vermogen van een schrikbarende 870 pk. Dat vermogen wordt verdeeld over alle wielen dankzij de vierwielaandrijving. Op deze SFJ-wielen vinden we overigens massieve velgen van maar liefst 22 inch terug.

De truck rijdt perfect in een woestijnachtige omgeving

Drake liet recentelijk weten in het bezit te zijn van dit monster. Op de foto’s die hij plaatste, is te zien dat hij heeft gekozen voor een interieur met veel details in de print van een Siberische tijger (zwart-wit gestreept). Op de achtergrond was het nieuwe verblijf van Drake in Texas te zien waar hij bij aanschaf zo’n 15 miljoen dollar voor moest betalen. Dat terrein is met de nieuwe Apocalypse Super Truck erg gemakkelijk te bereiken. De woning bevindt zich in een woestijnachtige omgeving en daar kan deze Doomsday truck perfect mee omgaan. Zo beschikt de wagen over vijf verschillende rijstanden. Deze standen zijn: Sport, Drag Race, Baja, Rock en Mud. De monstertruck is dus eigenlijk bestand tegen ieder type weg en geen route is dus te gek. De stalen bumpers aan voor- en achterkant zorgen ervoor dat de auto tegen een stootje kan. Verder moet het ingebouwde koelsysteem de inzittenden behoeden voor het extreme woestijnklimaat. Zelfs in de bloedhete zandbak houdt Drake dus het hoofd koel.

Lanceerfunctie tot drie meter hoog

Een andere opmerkelijk functie is de ‘lanceerfunctie’. Dit systeem biedt de mogelijkheid om de wagen ruim drie meter de lucht in te schieten. Hiermee kan je dus over obstakels heen springen, maar over een meterslange file springen gaat helaas niet. Apocalypse Manufacturing zegt deze functie zo’n vijftig keer succesvol te hebben getest. Drake hoeft zich dus geen zorgen te maken over de lanceerfunctie. De vraag is echter hoe vaak hij de functie daadwerkelijk zal gaan gebruiken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door champagnepapi (@champagnepapi)

Kogelwerende ramen en deuren

Ook aan de binnenzijde is deze Apocalypse Super Truck anders dan andere auto’s. Vooral dit specifieke exemplaar waarmee Drake flaneerde op sociale media, beschikt over een bijzonder interieur. Om inzittenden op de voorstoelen te vermaken, heeft de fabrikant een 12-inch infotainmentscherm geïnstalleerd. Met een paar klikken op de touchscreen kan Drake dus z’n eigen muziek opzetten tijdens het rijden. Het dashboard, stuur en de stoelen zijn allemaal in tijgerprint uitgevoerd. Hiermee onderscheid de wagen van de Amerikaanse rapper zich van soortgelijke wagens van Apocalypse. Ook zou Drake kogelwerende ramen en deuren hebben besteld voor deze monstertruck. Achter het stuur hoeft hij dus niets te vrezen. Op zich is de keuze voor deze ramen en deuren wel begrijpelijk. In het verleden was Drake al een aantal keren betrokken bij een schietpartij. De rapper wordt reeds streng beveiligd, maar gaat met deze onverwoestbare Apocalypse Super Truck nog een stapje verder. Daar moet wel het immense geldbedrag van maar liefst 200.000 euro worden afgetikt!