De draagbare pizza steenoven is de ultieme zomerse must-have. Het kookt een pizza in anderhalve minuut met een bereik van meer dan 500 graden. Omdat het zo’n lichtgewicht is kan het overal mee naartoe worden gedragen. Check hier de launch video van de Roccbox.

Gozney

De pizza oven is bedacht door Tom Gozney, van het bedrijf Gozney. Tom ontwierp een assortiment hoogwaardige steenovens en richtte de ‘Stone Bake Oven Company‘ op om ze op de markt te brengen. De ovens werden ontworpen en gemaakt in Engeland. Uiteindelijk bleken ze zo succesvol te zijn dat het bedrijf groeide en Gozney, Professional Ovens toevoegde. Dit ie een nog uitgebreider assortiment met verschillende steenovens wereldwijd.

draagbare pizza steenoven
Foto Instagram: Gozney

Draagbare pizza steenoven

De steenoven heeft een aantal specificaties die we niet kunnen vergeten en zeker even moeten toelichten:

  • Hoge temperatuur thuis koken: Een goede pizza vereist temperaturen die conventionele ovens niet kunnen bereiken. Roccbox bereikt een temperatuur van 500ºC om de ideale balans te bieden van een dunne, heldere basis en een perfect verkoolde krokante korst.
  • Gebruik van hout of gas: Roccbox is eenvoudig, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk. Met de keuze van hout- of gasbrander kan je jouw favoriete pizza bakken.
  • Compact en draagbaar: Met intrekbare poten en branders die je eraf kan halen, is dit een handige draagbare oven die je mee kunt nemen naar het strand, een picknick of gewoon om naar een zonniger deel van de tuin te gaan.
  • Pizza in 90 seconden: De temperatuur wordt snel hoog gebracht waardoor je in slechts 1 a 2 minuutjes al een perfect gebakken pizza op je bord hebt liggen. Je hoeft niet meer lang te wachten op je oven, of op een bestelling.

Mocht je toch liever gaan voor een BBQ, dan hebben we goed nieuws voor je. De Lidl verkoopt namelijk een goedkope variant van The Big Green Egg.