Je kent het merk wellicht van de design-hoofdtelefoons of in ears. Wat velen ontgaat, is dat Bowers & Wilkins al vijftig jaar de ziel van menig audiofiel vult met passie. Eerst vanuit een klein zaakje in het Britse Brighton (waar we vorig jaar een fabriek-tour deden), later over heel de wereld – tot aan de beroemde Abbey Road studio in Londen aan toe. Daar werken de beste muzikanten en producers ter wereld met de toplijn van Bowers & Wilkins: de 800-serie. De units worden op een pallet bezorgd en kosten je minstens 30.000 euro. Niet haalbaar voor jou? Geen probleem: alle kennis die de engineers hebben opgedaan bij de ontwikkeling van de 800-serie, is ook gebruikt in de Formation multiroom-setup.

Bowers & Wilkins Formation Suite: het beste van twee werelden

Verwacht dus het beste van het beste: een geluid dat je omver blaast en altijd kraakhelder klinkt. Via de Formation Bar en de Formation Bass tijdens het kijken van de nieuwste Netflix-hit, in de slaapkamer met de Formation Wedge of gewoonweg via de Formation Duo in de huiskamer. De Formation Duo is even krachtig als bekabelde speakers – de heilige graal onder audiofielen – maar biedt het streaminggemak waar we zo langzamerhand allemaal aan gewend zijn. Geen gedoe met versterkers en kabels dus. Streamen via bluetooth is mogelijk, hoewel de speakers vooral floreren bij een wifi-connectie.

Bowers & Wilkins Formation draadloze speakers

Meer dan alleen hoge audiokwaliteit

Los van de hoge audiokwaliteit en de scherpe designs, heeft Bowers & Wilkins achter de schermen keihard gewerkt om de synchronisatie- en streamingtechnologieën naar het allerhoogste niveau te tillen. Je denkt er vast niet bij na, maar er is een hoop nodig om een hoge geluidskwaliteit draadloos bij je trommelvliezen te krijgen – zeker in een multiroom-setup. Zo werkt de volledige Formation Suite met het mesh-netwerk, lees: elke speaker versterkt het originele wifi-signaal en stuurt het door naar de volgende speaker. Ook is het mogelijk om te streamen met een audioresolutie van 96/24 bits. Dat zit bijna tegen de grens van wat wij kunnen horen. Benieuwd geworden? Check de volledige line-up hieronder in een duidelijk overzicht of bezoek de site van Bowers & Wilkins voor meer info.

Formation Bar
een stijlvolle soundbar met negen verschillende drivers voor hoge, midden en lage tonen en met een speciaal centerkanaal waardoor het voelt alsof je in de bioscoop zit.

Bowers & Wilkins Formation draadloze speakers

Formation Duo
De eerste draadloze luidsprekers die voldoen aan de meest veeleisende ‘bekabelde’ standaarden van Bowers & Wilkins – hiermee is Formation Duo het eerste draadloze luidsprekersysteem met dezelfde hifi­kwaliteit als een bekabeld systeem.

Bowers & Wilkins Formation draadloze speakers

Formation Wedge
Eén enkele luidspreker met met een full­ range luidsprekersysteem. Deze unit is opgebouwd uit vijf speciale luidsprekereenheden, die grotere ruimtes met high­-end stereogeluid kunnen vullen.

Bowers & Wilkins Formation draadloze speakers

Formation Bass
Een draadloze subwoofer, opgebouwd uit twee drivers, krachtige versterkers en Dynamic EQ.  Levert nauwkeurige lage tonen zonder vervorming en kan met andere Formation-producten gecombineerd worden voor een ultieme geluidservaring.

Bowers & Wilkins Formation draadloze speakers

Formation Audio
De gepatenteerde Formation Wireless Technology maakt van een traditioneel analoog systeem zoals een platenspeler een hifi­-streamingsysteem voor een geluidservaring die het beste van beide werelden combineert.

Bowers & Wilkins Formation draadloze speakers