De carrière van Dr Dre

Dr Dre is de artiestennaam van André Romelle Young. De rapper is geboren op 18 januari 1965 in Compton, Californië. Hij begon als lid van de electrohop-stijl rapgroep World Class Wreckin’ Cru, waarna hij lid werd van N.W.A. Deze groep bestond uit Dr Dre, Ice Cube en Easy-E. Niet lang nadat Ice Cube de groep verliet, besloot ook Dr Dre te stoppen en samen met Surge Knight het platenlabel Death Row Records op te richten. In 1995 liet hij dit achter zich door een ruzie met Surge Knight. Zo zou hij twee artiesten tegen de wil van Dre aangetekend hebben en daarbovenop nog gaat trouwen met zijn ex.

 

Hierna richtte hij zelf de platenmaatschappij Aftermath Entertainment op. Naast de vele hits die hij heeft gehad met artiesten zoals Snoop Dogg, Eminem en Xzibit, is hij ook de eigenaar van Beats Electronics, het bedrijf dat oortjes en koptelefoons maakt. Daarnaast wordt Dr Dre gezien als de grondlegger van de G-funk en de succesvolste hip-hop producent ooit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dr. Dre (@drdre)

Malibu strandhuis staat te koop

Het herenhuis met drie verdiepingen is gebouwd in het begin van de jaren negentig en bevindt zich op een perceel van 650 vierkante meter aan Malibu’s Billionaires Beach, de bijnaam van Carbon Beach. Het moderne huis heeft een woonoppervlak van ongeveer 836 vierkante meter en heeft hoge glazen wanden om te genieten van het adembenemende uitzicht.

Malibu strandhuis

De master bedroom heeft een open haard, een inloopkast, een aangrenzende sauna en een prachtig uitzicht. Daarnaast zijn er nog vijf slaapkamers, een balkon, een zithoek, een opnamestudio, een fitnessruimte en een luxe keuken met roestvrijstalen apparaten. Buiten is er een omheinende binnenplaats en als je de balkontrap afloopt naar het strand, zie je dat het één van de grotere Carbon Beach-huizen is die op het water uitkomt.

In 2000 kocht Dr Dre het strandhuis voor €4,8 miljoen, maar doordat de vastgoedprijzen in Malibu enorm gestegen zijn, zal Dre een serieuze winst ontvangen. Dit is trouwens niet de eerste keer dat de rapper zijn woning op de markt zet. Bijna tien jaar geleden heeft hij al geprobeerd het huis te verkopen voor ongeveer €12 miljoen. Nu is het verkrijgbaar voor €20 miljoen.

Het enorme vermogen van Dr Dre

Het pareltje ligt op loopafstand van Nobu Malibu en werd voor het laatst bewoond door Dr Dre’s ex-vrouw Nicole Young. Zij scheidden afgelopen december van elkaar. Hij moest haar zo’n 100 miljoen dollar betalen, maar behield alle echtelijke huizen. Volgens Forbes is zijn huidige vermogen daarom ook €400 miljoen. Dus zelfs als het huis met een enorme korting wordt verkocht, heeft de hip-hop producer geen financiële problemen.

Bekijk hieronder de foto’s van het Malibu strandhuis:

Keuken strandhuis €20 mil

Slaapkamer strandhuis €20 mil

Strandhuis Dr Dre €20 mil