1. Geef geen oppervlakkig compliment

Dit ligt eraan hoelang je elkaar al kent en spreekt. Als je elkaar al een tijdje ziet, dan is het geven van complimentjes over het uiterlijk juist heel goed. Dit is echter niet waar vrouwen het meest voor gewaardeerd willen worden. Een complimentje over het uiterlijk kan alleen als je je op je gemak voelt bij elkaar. Zo niet, dan komt een complimentje over het uiterlijk oppervlakkig over en maakt een vrouw achterdochtig over je bedoelingen.

2. Complimenteer geen van haar lichaamsdelen

Zelfs haar ogen niet. Nogmaals, tenzij je elkaar al een tijdje ziet en spreekt. Lichaamsdysmorfie is een veel voorkomende en ernstige aandoening en is altijd verbonden met de anatomische normen van een vrouw over haar lichaam. Een compliment over een specifiek lichaamsdeel kan dit alleen maar verergeren.

3. Nooit vergelijken met andere vrouwen

Doe dit nooit, en dan helemaal niet met je ex. Je zit nu tegenover een andere dame. Zorg er dus voor dat ze zich speciaal voelt en vergelijk naar nooit met andere vrouwen. Het gaat om haar.

complimentjes geven aan vrouwen

4. Geef geen complimentjes over haar leeftijd

De leeftijd van een vrouw is iets waar ze misschien nog wel het meest onzeker over is. Wanneer jij daar een compliment over geeft, gaat ze er alleen maar meer over nadenken. Ze kijkt vaker naar die ene grijze haar op het hoofd of de rimpel op haar voorhoofd. Geef haar het gevoel dat leeftijd helemaal niet uitmaakt. Zeg ook niet: je ziet er goed uit voor je leeftijd. Het kan dan zo zijn dat ze denkt dat je haar indirect oud noemt. Auw.

5. Geef geen tips die vermomd zijn als complimentjes

Het is heel stom om te denken dat “je bent zo mooi als je rood draagt of “je bent zo mooi als je lacht” legitieme complimenten zijn. In elke zin wordt namelijk gebruik gemaakt van het woordje ‘als’. Het zijn manipulatieve complimentjes die de vrouw veranderen om aan jou behoeften te voldoen. Misschien doe je dit onbewust, maar probeer te letten op de manier waarop je het compliment brengt.

6. Begin niet over een persoonlijk kenmerk in het algemeen

Een complimentje over iemands persoonlijkheid in het algemeen is net zo slecht als het complimenteren van hun uiterlijk. Een compliment moet specifiek gericht zijn op haar. Leer haar kennen, en geef complimenten over de dingen die je leuk vindt aan haar. In plaats van haar te complimenteren over hoe zorgzaam ze is, complimenteer haar over de desbetreffende actie die haar zorgzaam maakt in jouw ogen. Hier scoor je pas echt punten mee.

7. Vertel haar niet dat ze anders is dan andere vrouwen

Anders zijn dan andere vrouwen is geen compliment. Het lijkt onoprecht en zorgt ervoor dat een vrouw zich onderdruk gezet voelt. Ja, ze kan van rom-coms houden. Ja, ze kan het heerlijk vinden om te sporten. Meer of minder zijn dan een andere vrouw is hoe dan ook nooit een compliment.

complimentjes geven

8. Complimenteer haar lichaamsvormen niet

Het maakt niet uit wat voor type vrouw je leuk vindt, het complimenteren van haar huidige staat en vorm is nooit een goed idee. Je weet nooit wat voor onzekerheden ze koestert en je kunt haar uiteindelijk pijn doen zonder het daadwerkelijk te beseffen.

9. Geef de complimenten geen houdbaarheidsdatum

Eindig je complimenten nooit met “vanavond”, “vandaag” of andere tijdmarkeringen. Je moet een vrouw altijd complimenteren op basis van hoe ze elke dag is, niet alleen voor een bepaald moment. De beste complimenten voor een vrouw hebben een open einde.

10. Hecht geen waarde aan inkomsten

Gedraag je niet anders onder de indruk als een vrouw veel meer verdient dan jij, en betuttel haar niet door te zeggen dat ze ‘toch genoeg’ verdient. Geld is een onderwerp waar niet over gesproken hoeft te worden, alleen als jullie samen een rekening delen op een date.

Lees ook over de beste complimenten voor een vrouw.