Dominic Thiem is de winnaar van de US Open 2020

Na 4 uur en 5 minuten tennis in vijf sets: 2-6, 4-6, 6-4, 6-3, 7-6 (8/6) werd Dominic Thiem de winnaar van de US Open 2020. En het is een bijzondere winst, aangezien Thiem de eerste speler is die na 1990 geboren werd die een grandslamtoernooi wint. Ook won er nog nooit eerder een Oostenrijker de US Open. In 1995 won Thomas Muster Roland Garros, maar hij kwam op de US Open nooit voorbij de kwartfinales.

Thiem stond al vier keer in de finale

Het was voor Thiem zijn vierde grandslamfinale. Hij was al twee keer finalist op Roland Garros in 2018 en 2019, maar telkens ging hij er niet vandoor met de winst.  Begin dit seizoen verloor hij ook de eindstrijd van de Australian Open tegen de Servische Novak Djokovic (ATP 1).  Na de winst van Dominic Thiem kon zijn tegenstander Alexander Zverev de emoties niet in bedwang houden. Tijdens het interview liepen de tranen over zijn wangen: “Allereerst wil ik Dominic feliciteren. Ik had graag gezien dat je wat meer ballen had gemist en ik niet de runner-up speech zou doen. Ik hoop dat ik ooit de beker mee naar huis kan nemen.”

Dit waanzinnige bedrag krijgt Dominic Thiem als prijzengeld

De US Open was het eerste grand slam-toernooi ooit dat prijzengeld uitdeelde. Daarmee is het ook een van de best betaalde tennistoernooien. De totale prijzenpot is dit jaar wel gedaald, maar wordt er in totaal toch nog 38 miljoen euro verdeeld. Voor de winnaar was het bizarre bedrag van 3 miljoen dollar uitgetrokken. Gezien de situatie werd het toernooi dit keer niet met 22.500 toeschouwers gehouden en waren er niet veel mensen fysiek getuigen van de winst.

View this post on Instagram

Portraits of a champion 🏆

A post shared by US Open (@usopen) on

Voor het bereiken van de finale ontving de tegenstander van Dominic ruim 1,5 miljoen dollar. Hiermee behoort Alexander Zverev ondanks het verlies in de finale een van de best betaalde proftennissers ter wereld.