Maak een lijst

Om je doelen te bereiken moet je natuurlijk eerst weten wat deze precies zijn. Ga eens een paar minuten zitten om al je doelen die je wilt bereiken op te schrijven, zonder na te denken of deze überhaupt te bereiken zijn. Ga hierna brainstormen welke stappen je zou moeten ondernemen om je doelen realiteit te maken.

Houd je werkruimte opgeruimd

Rotzooi ligt niet alleen in de weg, het is bewezen dat het je afleidt. Je hersenen vergelijken continu de items die je afleiden met die relevant zijn voor je werk. Door een opgeruimde werkruimte, kan je je optimaal concentreren op datgene dat echt belangrijk is.

doelen-bereiken-werkruimte-MANMAN

Zorg dat afleiding op de achtergrond blijft

Social media, je telefoon, je familie, allemaal elementen die je ontzettend kunnen afleiden van je werk. Vind een manier om deze dingen tijdelijk af te sluiten. Zet een tijdschema voor jezelf waar je je ook aan houdt.

Beleef een top weekend

Het is belangrijk om je ontspanning te pakken en op te laden in de weekenden. Haal inspiratie uit hoe succesvolle mensen het meest uit hun weekend halen of ga voor een biertje met vrienden in de kroeg. Maar het is ook belangrijk om je voor te bereiden op de week die komen gaat, inclusief hoe jij je doelen gaat bereiken. Maak zondags alvast een to-do list. Op deze manier ga jij minder gestrest de nieuwe week in.

doelen-bereiken-weekend-MANMAN

Vermijd uitstellen

Er is altijd wel iets dat leuker of belangrijker lijkt dan die ene taak. Stop met denken en start met doen. Probeer de 15-minuten regel: zet je timer voor 15 minuten en werk aan iets dat je steeds hebt uitgesteld. Misschien boek je wel veel vooruitgang en wil je juist doorgaan wanneer de tijd op is.

Motiveer jezelf met beloningen

Wanneer je jezelf beloond als je een doel hebt bereikt, zul je de weg ernaartoe gemotiveerder zijn. Of het nu een lui dagje is of die ene nieuwe gadget, wat het ook is, zorg ervoor dat je er genoeg motivatie door krijgt om hard aan je doel te werken.

doelen-bereiken-motiveren-MANMAN

Kijk voor jezelf welke doelen je echt wilt bereiken en hoe je dit gaat aanpakken. Door deze stappen te volgen ben je in ieder geval al goed op weg, maar de rest zul je toch echt zelf moeten doen.