Maak van je e-bike of fiets een waterfiets met dit pakket

Met het pakket Shuttle Bike kan jij je fiets of e-bike ombouwen tot een echte waterfiets. Je plaatst twee gele drijvers onder je stalen ros, je zet hem op het water, je trapt zoals je altijd trapt en je fietst op die plas waar je altijd helemaal omheen moest fietsen. De drijvers zijn ook nog eens licht genoeg om makkelijk mee te nemen.

Het pakket is met een prijs van 1399 euro een flinke investering. Voor die prijs krijg je de twee meterslange drijvers voor onder je fiets. Aan deze gele drijvers zit een roestvrij stalen frame. Die kun je gebruiken om je fiets aan te monteren.

 

De Bike Shuttle is uitgedacht door het Italiaanse merk SBK Engineering. Zij begonnen in 1992 al te werken aan dit project. Het heeft dus een tijdje geduurd, maar het systeem zit dan ook erg goed in elkaar. Je kunt echt letterlijk fietsen op het water. Je monteert de fiets aan de constructie van aluminium buizen en je bent good to go. Hoe harder je trapt, des te sneller je ook over het water gaat en sturen werkt ook op de gebruikelijke manier, dat is dus ideaal. Wat ook ideaal is, is de manier waarop je de drijvers kunt opblazen. Je hoeft hierbij niet te klooien met een pomp. De drijvers kunnen worden opgepompt door op je fiets te trappen, easy.

Altijd al gedroomd van een elektrische fiets, maar vind je ze vaak te prijzig? Dit is je kans. De Lidl verkoopt namelijk een goedkope e-bike.