We vonden het in het begin moeilijk toe te geven, tot een van onze collega’s ineens binnen kwam lopen met een geheel naar de haaien gedragen APC denim. Toen kwam dat moment van realisatie ineens: de distressed denim is keihard. Nu loopt heel het kantoor in een denim waar je moeder een beetje om moet huilen.

Gelukkig hoef je tegenwoordig je broek niet jaren te dragen voordat deze eindelijk slijtage vertoont. Nu komt je afgedragen broek restreeks uit de fabriek. Dat scheelt weer tijd en moeite. Echte bazen dragen ‘m natuurlijk nog steeds vanaf raw, maar dat achterwegen.

Wij zijn van mening dat het kledingstuk niet overbeladen moet zijn met gaten. Bij een té distressed denim lijkt het alsof je zusje van drie iets te enthousiast is bezig geweest met een schaar.

Er zijn verschillende manieren om een ‘m stylen. Vaak zien we de broek in een slim of zelfs skinny fit, in een gewassen blauwe kleur of zwart, oversized t-shirt erop en sneakers eronder. Het kan ook nice staan in een meer casual outfit, waarbij je de denim combineert met een paar nette brogues of derby’s. Of met een bomberjack en chelseaboots. Eigenlijk kan je het met van alles dragen, het staat negen van de tien keer tof. Hieronder vind je wat inspiratie.

Inspiratie van distressed denim jeans:

distressed-denim-5 distressed-denim-4 distressed-denim-3