Dus, voordat je besluit om al je Fifty Shades of Grey lines in de strijd te gooien, zijn er enkele stappen die je moet nemen zodat dirty talk ook daadwerkelijk een toegevoegde waarde heeft voor jullie beiden.

Waarom je aan dirty talk zou moeten doen

Als je aan dirty talk doet tijdens de seks, worden bepaalde zintuigen gestimuleerd waar we normaal niet mee bezig zijn; zoals onze verbeelding, gedachte en het gehoor. Maar, ondanks het feit dat je het misschien niet gelijk zou denken, zijn dit wel degelijk hele krachtige zintuigen die jouw seksuele ervaring opwindender en bevredigender maken. Want wie wil nou niet horen hoe sexy de ander je vindt?

Het is goed voor je relatie
Dirty talk komt niet alleen ten goede in de slaapkamer, of waar je dan ook seks hebt, maar het kan ook daadwerkelijk helpen om jullie relatie te verbeteren. Vertrouwen is één van de belangrijkste elementen voor een succesvolle relatie. En jawel, dirty talk kan dat vertrouwen bevorderen.

Het vergroot haar kans op klaarkomen
Uit onderzoeken is gebleken dat het vrouwelijke lichaam welgeteld elf orgasmetriggers heeft, de hersenen zijn er daar één van. Er zijn minstens vier grote zenuwcomplexen en zes fysiologische wegen om haar tot een orgasme te brengen. De meeste van deze hersenpaden kunnen een ‘mindgasm’ helemaal alleen veroorzaken. Wanneer je meer dan één trigger tegelijk stimuleert (binnen de geest en het lichaam), vergroten ze elkaars effect en wordt de drempel voor orgasme verlaagd, so keep on talking dirty!

dirty talk man man 01

Dirty talk is een teamsport

Stel, je hebt een vaste partner en jullie hebben nog nooit iets spannends tegen elkaar gezegd in bed. Dan is het beter om het rustig op te bouwen. Zo kan je iedere keer net een stapje verder gaan om te kijken of zij er wel of niet opgewonden van raakt. Dirty talk is een teamsport. Je moet het beiden leuk vinden en willen, anders is het echt not done. Als je er echt over twijfelt, kan je er ook gewoon over praten. Jullie hebben immers een relatie, dus waarom niet?

Denk na over wat je zegt

Wanneer je aan dirty talk wilt doen, denk dan eerst goed na over wat je wilt gaan zeggen. Op het moment dat je iets in haar oor wilt fluisteren en begint te stotteren, is dat alles behalve sexy. Ook moet je oppassen dat je niet te ver gaatGa niet overdrijven met porno-achtige taferelen. Iemands naam noemen tijdens de seks (zolang je de juiste naam noemt!) is simpel maar super effectief. Ook is het maken van oogcontact en aangeven wat je fijn vindt simpel en toch belangrijk.

Maar, een beetje dirty talk is niet het enige wat goed is voor je relatie. Dit is waarom masturberen goed is voor je seksleven.