Niet meemaken van bepaalde feestjes

Er is altijd wel die ene avond waar je vrienden maar niet over ophouden, maar waar jij niet bij kon of wilde zijn. Later denk je terug aan waarom precies jij er die keer niet bij kon zijn en besef je wellicht dat het afzeggen van deze avond heel onnodig was. Er zijn genoeg mooie avonden geweest waar jij wel bij bent geweest, maar deze ene avond is toch vaak het punt van gesprek. That sucks en daar heb je later als volwassene toch wel een beetje spijt van.

Volwassenen spijt MAN MAN

Niet op tijd begonnen met sparen

Hoe ouder je wordt, hoe hoger je vaste lasten vaak worden. Waarom ben je toen deze lasten nog relatief laag waren nog niet begonnen met sparen. Wellicht heeft het iets te maken met het vorige puntje? Zolang je maar genoten hebt. Vergeet niet dat het nooit te laat is om te sparen. Wacht er echter ook niet te lang mee, want het is fijn om een stok achter de deur te hebben.

Niet op tijd begonnen met een gezonde levensstijl

Tijd en energie nemen naarmate je ouder wordt vaak drastisch af. Bierbuikjes beginnen te vormen en zelf koken klinkt na die lange werkdag steeds minder aantrekkelijk. Was je nou maar eerder begonnen met die gezonde levensstijl, dan had het nu waarschijnlijk een stuk minder moeite gekost om deze vast te houden Het is tenslotte lastig om je ‘ongezonde’ routine door te breken na die lange tijd. Het nieuwe jaar nadert, dus je mag jouw lijstje van goede voornemens weer gaan opstellen. Wat is nou een betere manier dan dat. Je kan natuurlijk ook de goede voornemens laten voor wat ze zijn en volgende week gewoon al beginnen…

Niet genoeg gereisd

Reizen is iets wat je altijd zou kunnen doen. Echter is het met een vaste baan en/of kinderen wel een stuk lastiger. Je hebt meer verplichtingen en verantwoordelijkheden die je niet zomaar aan de kant kan schuiven. Hoe jonger je bent, hoe makkelijker je de keuze kan maken er even tussenuit te gaan. Wil je het echter echt graag, twijfel dan niet teveel en kijk hoe je die gewilde reis alsnog kan maken.

Volwassenen spijt MAN MAN

Dat je bent begonnen met roken

Iedereen heeft wel eens een moment gehad dat hij of zij hoopte niet te zijn begonnen met roken. Allereerst kost het heel veel geld. Ben jij een heftige roker en rook jij iedere dag een pakje? Reken dan het bedrag eens uit dat jij uitgeeft per week, per maand, per jaar en per 20 jaar. Je mond zal openvallen. Bovendien is het slecht voor je (duh). Vroeger deed je het misschien om er een beetje bij te horen en nu kom je er niet meer van af.

Dat je te weinig risico hebt genomen

Niet die ene parachutesprong gemaakt, niet dat ene meisje mee uitgevraagd of niet voor die ene promotie gegaan? Risico nemen vergt lef en durf. Vooral als je jonger bent heeft niet iedereen dit voldoende. Later denk je terug aan waarom je er toen niet voor bent gegaan en wat je daardoor misgelopen bent. Leer van je fouten en durf de volgende keer wél die sprong te wagen.

Volwassenen spijt MAN MAN

Dat je de verkeerde studiekeuze hebt gemaakt

Niet doorleren, de verkeerde studie of de verkeerde loopbaan na je studie. Carrièrekeuzes zijn wellicht de lastigste, maar probeer er iets goeds uit te halen. Mocht je na een korte tijd erachter komen dat een bepaalde studie, curses of baan écht niet jouw ding is, stop er dan zo snel mogelijk mee. Je wordt hoe dan ook niet gelukkig op die plek. Kies je ervoor om niet door te leren? Dat is helemaal oké. Praktijkervaring kan ook de sleutel zijn tot jouw succes. Durf ook hierin risico te nemen als dat echt is wat je wilt.

Al met al zijn er genoeg dingen die je later wellicht liever anders zou hebben gedaan, maar houd in gedachte dat je overal van hebt geleerd. Uiteindelijk is alles op wat manier dan ook goed voor je geweest.