Je bent afgestudeerd. De Bubbels, Disco Dolly en Jantjes Verjaardag heb je al acht keer uitgespeeld. Je bent de pubertijd al ver ontgroeid. Tijd om volwassen te worden. Een man te worden. Dan kan je bepaalde dingen beter mijden, zoals het volgende:

1. Liegen over het aantal vrouwen dat je in bed hebt gehad.

983f8237dee1e5e9a5a0fb3bc2b1b9e2

2. Je ex-vriendinnen hun profiel zoeken op Facebook. En jaloers zijn op hun nieuwe vriendjes. Don’t be, tenzij het Jay Alverrez is. Dan mag je hem rechtvaardig haten.

3. Een poster van de Ikea hebben hangen. Nee, gewoon nee.

4. Je was meenemen naar je moeder. Arme vrouw. Ze doet het vast met liefde, maar kom op, geef een bos bloemen in plaats van een tas vol smerige kleding.

5. De keuken vies achterlaten, met name het aanrecht en gasfornuis. In 10 minuten heb je het schoongeboend.

stack-dirty-dishes

6. Non-stop games spelen. Af en toe nostalgisch FIFA spelen met je vrienden, tuurlijk gewoon doen. Maar niet iedere avond.

7. Comazuipen. Nee, je hoeft niet te stoppen met drinken. Een heerlijk biertje, glas whiskey of rode wijn kan prima. Maar drinken alsof je leven ervan afhangt zorgt enkel voor gênante en sociaal onwenselijke situaties.

8. Iedere avond alle kroegen afgaan. Doe een borreltje op donderdag en klein feestje op vrijdag of zaterdag. Pak de rest van de week gewoon je rust.

9. Je hebt de kapper een experimenteel kapsel laten knippen. Zo een waar je net te veel gel voor nodig hebt. Het is en was tijd om dat niet meer te doen. Vind je dat lastig? Check het volgende artikel.

10. Emo-berichten sturen naar vrienden, familie of delen op Facebook. Bel gewoon diegene die je nodig hebt of ga langs.

11. Je beddengoed eens per maand wassen. Kon eigenlijk al niet, maar nu is het helemaal de tijd om daar verandering in te brengen.

12. Moeilijk doen over één euro bij het splitten van de rekening met vrienden. Je bent geen student meer, hebt hopelijk een baan en geld. Ben dan niet die guy die zeurt om een paar centen na een etentje.

13. Polo, overhemd of jas met de kraag omhoog dragen. Stop ermee.

14. Op zuip-vakantie gaan naar Lloret de Mar, Cherso of Rimini. Come on.

15. Alleen maar aanmaaklimonade in huis hebben. Step your frisdrank game up.

16. Geen mening hebben over politieke zaken. Lees een krant en vorm een mening.

17. Je moeder bellen over hoe lang je vlees op moet.

18. Niet weten hoe je je moet kleden of er onverzorgd uitzien. In je verwassen trui en niet-passende zondagsbroek in de UB hangen, doen we niet meer. Investeer in mooie, duurzame kleding. Sla fast fashion ketens over. Wil je toch een joggingsbroek blijven dragen, doe dat dan zo:

19. Een vrouw versieren met een slechte openingszin, zoals deze:

“Ik heb veel Animal Planet gekeken, maar een tijger als jij heb ik nog nooit gezien”.

20. Konijnendans doen. Niemand vindt het tof. Niemand heeft het ooit tof gevonden.

Natuurlijk moet een uitschieter op z’n tijd kunnen.