Iron Mike weer in de ring

Op 28 november staat Iron Mike weer in de ring na 15 jaar tegen Roy Jones Jr. Wie had dat gedacht? Het wordt een liefdadigheidswedstrijd waar geen officiële juryleden aanwezig zijn, dus er zal geen officiële winnaar zijn. Dit neemt niet weg dat de twee veteranen helemaal los willen gaan.

Voormalig kampioenen Chad Dawson, Christy Martin en Vinny Pazienza gaan de wedstrijden scoren. Middengewicht kampioen van de UFC Israel Adesanya zal het commentaar leveren. Legendarisch en heel vet maar zou Mike Tyson weer wat geld nodig hebben om zijn vermogen weer op te krikken? Is hij echt nog zo’n vechtersbaas zoals vroeger? Hij is in ieder geval nog wel dodelijk agressief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mike Tyson (@miketyson)

Het vermogen van Mike Tyson

Op 20-jarige leeftijd werd Iron Mike kampioen zwaargewicht, waarmee hij de jongste kampioen ooit is. Ongekende agressiviteit en gevechten waar iedereen bang van werd. Binnen en buiten de ring liet Mike Tyson zien wie hij was en dat er niet met hem gef**t moet worden, zoals hij dat zelf zo mooi zou zeggen. Naast het vechten en de incidenten staat Mike Tyson ook bekend om het verbrassen van zijn vermogen als ijs voor de zon. Via Pure Luxe hebben wij wat van die bijzondere aankopen kunnen achterhalen.

Op de hoogtijdagen van Mike Tyson was zijn vermogen 600 miljoen dollar. Vandaag de dag zou het zo’n 3 miljoen dollar zijn. Het is nog steeds niet slecht, maar je kan wel bedenken wat voor abnormale hoeveelheden er gespendeerd werden en dat Mike hoort bij de mensen die bankroet gingen. Maar aan wat allemaal dan?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mike Tyson (@miketyson)

De bizarre aankopen van Mike Tyson

Mike Tyson had bijvoorbeeld een fascinatie voor duiven en dat kostte hem wel een aardig vermogen. Duiven van een bijzonder ras konden zo makkelijk tienduizenden euro’s kosten. Ja, dat wisten wij ook niet. Echter de meest bekende dieren die Iron Mike in zijn bezit had, waren toch wel zijn drie Bengaalse tijgers. Iedere tijger kostte zo’n 70.000 dollar en het kostte maar liefst 200.000 dollar om die beesten te voeden per jaar. Dat is nog eens een vaste kostenpost voor je jaaropgaven. Vergeet niet een klein incident met een vriendin die over het hek klom bij de geliefde katachtigen. Dat is weer een extra 250.000 dollar schadevergoeding als uitgave.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mike Tyson (@miketyson)

Wist je dat er badkuipen van 2,3 miljoen dollar bestaan? Nou Mike had een massief gouden badkuip gekocht voor zijn verloofde Robin Givens. Vanaf 1999 ging het allemaal een beetje achteruit en de schulden stapelde zich op. De promotor  van Mike, Don King, zou hem geld afhandig hebben gemaakt en Mike bleef maar bizarre hoeveelheden geld uitgeven. Nu gaan we de oud kampioen zwaargewicht weer in de ring zien en wij zijn heel benieuwd.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mike Tyson (@miketyson)