Casa Aranzazu

Wat essentieel is in een woning die middenin de natuur staat, is het meenemen van natuurlijke elementen. Vaak veelvuldig gebruikmakend van hout en steen, zorgt ervoor dat de creaties modern zijn, maar tegelijkertijd prima in hun omgeving passen. De grote eikenbomen die te vinden zijn rondom het huis doen wekken het idee op dat de natuur het huis niet meer laat gaan. Een mooie sfeer die past bij ’t doel van dit huis.

woning natuur man man

Het gebruik van veel glas, onbewerkt beton en diverse houten oppervlakken zorgt er voor dat dit huis – hoe hoekig ’t ook mag zijn – perfect opgaat in de directe omgeving. Het glas verbreekt de harde afscheiding tussen het bouwwerk en de omliggende natuur. Een belangrijk element in het huis. Daarnaast zorgen de weersinvloeden voor een constante verandering in het beton en het hout, wat maakt dat het huis – net als de omgeving – leeft.

De woning is van alle gemakken voorzien. Zo is er een luxe badkamer met ligbad én douche, een buitenzwembad met plek voor ligbedden en verschillende woon- en leefruimtes. Alles volledig in de stijl van het huis. Het oogt enorm modern vanbinnen en het gebruik van mooie materialen en goede afwerking benadrukken dit gevoel.

Wij zouden hier zonder al te veel moeite direct willen wonen. Teruggetrokken van de bewoonde wereld, de chaos van het alledaagse leven – lekker remote en afgelegen van de drukte. Wat ons betreft een mooi concept. Laten we hopen dat dit idee sporadisch uitgevoerd wordt. Zo voorkomen we dat deze ongerepte natuur over een paar jaar vol zit met mensen.

casa aranzazu woning in de natuur MAN-MAN 2 casa aranzazu woning in de natuur MAN-MAN 3 casa aranzazu woning in de natuur MAN-MAN 4 casa aranzazu woning in de natuur MAN-MAN 5 casa aranzazu woning in de natuur MAN-MAN 6