Word hoteleigenaar in het prachtige Amsterdam

Om precies te zijn, wordt er voor dit bijzondere gebouw maar liefst 950.000 euro gevraagd. Daar krijg je wel een hoop exclusiviteit en een mooi verhaal voor terug. Zo kent het gebouw, waar dit hotel zich in bevindt, een bijzondere geschiedenis. In het verleden werd het pand gebruikt als slibretourgemaal. Dit gemaal werd in combinatie met drie silo’s (een stukje verderop) gebruikt als waterzuiveringsinstallatie in Amsterdam-Oost. Op deze plek vond de laatste fase van de waterzuivering plaats. In de jaren 70 werd het gebouw dus voor heel andere doeleinden gebruikt, maar het was niet minder effectief. Het gebouw dient sinds 2006 echter niet meer als slibretourgemaal en ging Martijn van den Dobbelsteen ermee aan de slag. Hij toverde het nutteloze gebouw om tot modern hotel en noemde het ‘Vondice’.

Wat zijn de toekomstplannen van ‘Vondice’?

Momenteel is het pand dus in gebruik als hotel, maar het is geen vereiste dat ‘Vondice’ dat in de toekomst ook blijft. Het is dus mogelijk om in het pand te gaan wonen. Om dat voor elkaar te krijgen is het noodzakelijk om over de toekomstplannen in gesprek te gaan met de gemeente Amsterdam. Als eigen woning is dit gebouw wel heel erg bijzonder en uniek. Het is dan in ieder geval zeker dat niemand anders een soortgelijke woning heeft. Bovendien is er aan luxe geen gebrek in dit aparte adres.

Een kleine rondleiding

Aan de binnenzijde wordt direct duidelijk waarom we spreken van een designhotel. De architect genaamd TANK interior design heeft zich flink uitgeleefd waardoor we bijna ogen tekort komen. De aparte vorm van het gebouw vraag om een creatieve indeling. Dat is ook duidelijk terug te zien op de overzichtsfoto waar het gehele pand als plattegrond op te zien is. Zo kunnen we van een gang of ontvangsthal niet spreken, maar loop je tussen de kamers eigenlijk altijd op een trap. Zo begint de woning rechtsonderin bij de keuken en gaat de trap in één streep door naar het hoogste punt waar de masterbedroom zich bevindt. Onderweg kom naar deze grote slaapkamer kom je nog één normale slaapkamer en de voordeur tegen. Vanaf het hoogste punt loopt de trap weer af naar linksonder. Wederom komt er een ‘normale’ slaapkamer en een deur voorbij. Op het laagste punt aan de linkerzijde van de woning is de badkamer terug te vinden. De grote inloopdouche in dit vertrek is dus eigenlijk deels onder de grond geplaatst. Dat zien we niet vaak!

Aan de buitenzijde is de interessante geschiedenis van het pand nog goed terug te zien. Aan de vorm is nog duidelijk af te leiden dat het gaat om een voormalig slibretourgemaal. Gelukkig heeft ook de buitenzijde een flinke metamorfose gekend en is het dus niet als oud of vervallen te bestempelen. Zo zijn bij de woning een hardhouten terras en privéparkeerplaats met laadpaal inbegrepen. Daar moet uiteraard flink voor worden gelapt en dat zien we duidelijk terug in de vraagprijs. Per vierkante meter kost het pand maar liefst 17.925 euro. Dit komen we helaas wel vaker tegen in Amsterdam. Voor dit unieke optrekje moet dus bijna 1 miljoen euro worden afgetikt! Bekijk hieronder een aantal foto’s:

design hotel amsterdam te koop

klein hotel te koop funda vondice te koop amsterdam funda