VANOUDS laat zich inspireren door de natuurlijk vorm van een boom. Na de kap wordt de boom nog vier jaar op wind gedroogd. Is het hout droog? Mooi, dan kunnen ze beginnen met het hout dopen in hun karakteristieke epoxy hars. Epoxy is het materiaal dat je houtbewerkers gebruikten om hun surfplanken te verdedigen tegen invloeden vanuit de natuur en vooral het zoute water. Het zorgt voor extra stevigheid. En op de tafels ziet het er ook nog eens schitterend uit.

Nadat het hout zijn epoxy-cuur heeft gehad, worden de bladen geschuurd, gepolijst, gespoten en weer gepolijst. Met de hand. Alle handelingen. Dit maakt dat boomstam tafel een unieke vorm heeft. Ook verschilt de kleur en de afmeting altijd. De poten zijn van staal, handgemaakt in Utrecht. De tafels zelf worden in Amsterdam gebouwd. Een leuk feitje om te vertellen wanneer je ouders over de vloer komen. En zo verbloem je een beetje dat je minimaal 3630 euro hebt neergeteld voor zo’n beauty.

Maar dat is het waard. Het kost de mannen van VANOUDS tussen de vier en acht weken om dit prachtige stukje ambacht klaar te stomen voor gebruik.

Mocht je zelf een idee hebben, leg het ze voor, ze zijn niet vies om een tafel te bouwen naar jouw eigen wensen.

Check hieronder de foto’s en geniet van het moois.

VANOUDS-AMSTERDAM-3

VANOUDS_TABLE_6 VANOUDS_TABLE_9 VANOUDS_TABLE_2

VANOUDS-AMSTERDAM-6

VANOUDS-AMSTERDAM-7 VANOUDS-AMSTERDAM-8

vanouds_tafel2

VANOUDS-AMSTERDAM-2 VANOUDS-AMSTERDAM-1