Een nieuwe e-bike van Decathlon

“Sneller, stijlvoller en praktischer, de Zeno heeft het allemaal in vergelijking met zijn voorgangers. Met een grotere capaciteit heb je nu tot 30% meer energie per laadbeurt. Het frame is lichter en steviger dan ooit waardoor de rij beleving sportief maar comfortabel is. Met zijn geïntegreerde batterij is dit de ideale urban bike”, aldus Ostrichoo over hun nieuwste e-bike genaamd Zeno, die wordt verkocht bij Decathlon.

De unieke FastCap-technologie van de Zeno zorgt ervoor dat de brandrisico’s nog kleiner zijn. Dit doen ze door energie op te slaan via een magnetisch veld en niet via een chemische reactie. Deze aanpassing zorgt ervoor dat je de Zeno in slechts 30 minuten volledig kunt opladen. Als die accu eenmaal vol is, heb je een actieradius van 40 tot 80 km.

Decathlon e-bike

Veiligheid staat voorop

Remmen is een van de belangrijkste functies van een fiets, zeker als je met 25 km/h over het fietspad aan het razen bent. Je kan nu soepel remmen met speciale schijfremmen van Shimano. De remmen verhogen de veiligheid en betrouwbaarheid door onder alle weersomstandigheden krachtig te presteren.

 

Het hele elektronische systeem wordt bediend met een enkele knop. LED-indicatoren laten je gemakkelijk zien in welke motormodus je rijdt en hoeveel stroom je nog over hebt. Naast een uiterst strak design, verkleint het risico op problemen, aangezien alles met slechts één knop wordt bediend. Tot slot heeft de elektrische fiets een geïntegreerde accu voor een strak design en extra dikke velgen en banden voor optimaal comfort en duurzaamheid.

Garantie van Decathlon op de e-bike

Bij Decathlon zijn ze de beroerdste niet, ondanks dat er in Nederland vaak accu’s worden gestolen, bieden ze 4 jaar garantie op de accu. Daarnaast is er ook nog 2 jaar garantie op alle andere niet-slijtende onderdelen. De e-bike kost nu € 999,99 in plaats van € 1.800, – dus mocht je nu helemaal om zijn, wacht dan niet te lang. Hun e-bikes worden in Nederland geproduceerd en hebben een levertijd van 3-8 werkdagen.