Tweedehands sneakers op eBay kopen

Het eBayplatform is nog altijd het belangrijkste platform om een heel scala aan producten aan de man te brengen. Vooral de verkoop van (gebruikte) sneakers heeft een behoorlijke vlucht genomen. Denk overigens niet dat het dan enkel gaat om de volledig afgetrapte modellen. Vaak zijn het modellen die nieuw, een incidentele keer zijn gedragen of waarbij het prijskaartje ontbreekt.

 

De vijf populairste sneakers op eBay

In de maand juni zag eBay zijn assortiment sneakers groeien met 25 procent. Hierbij werd vooral de Nike Dunk het meeste verkocht, gevolgd door Yeezy Boost 350 V2, Air Jordan 1, Air Jordan 4, en op de vijfde plaats Nike Aix Max 1. Kortom, zoek je een specifiek model, dan is de kans groot dat je die op eBay aan kan treffen. Er is echter meer wat het verkoopplatform populair maakt voor de echte sneakerliefhebber.

Verzamelaars weten eBay nu ook te vinden

eBay is verreweg de bekendste en populairste online marktplaats en dat is al jaren het geval. Terwijl het voorheen werd gebruikt om letterlijk alles te verkopen, is het de laatste jaren steeds professioneler geworden. Dit komt vooral omdat de website zich ook is gaan richten op andere doelgroepen en zich dus niet enkel richt op consumenten. In de afgelopen twee jaar heeft de site stappen gezet om het platform ook onder de aandacht te brengen van een speciale doelgroep, de verzamelaars van sneakers.

Gegarandeerd echt

Een van de belangrijkste verandering is de zogenaamde authenticiteitsgarantie. Het is een rigoureus proces dat ervoor zorgt dat de sneakers die je koopt ook inderdaad echt zijn. In samenwerking met Sneaker Con heeft eBay wereldwijd zes authenticatiecentra geopend waar experts de items controleren op eventuele namaak. Zodra een item als authentiek wordt gezien door de experts, wordt een digitale NFC-authenticiteitstag toegevoegd. Tot nu toe hebben de zes centra wereldwijd meer dan 1,5 miljoen paar sneakers geverifieerd.

Campagne

Deze strikte procedures hebben ervoor gezorgd dat eBay nu ook onder verzamelaars wordt gezien als een betrouwbare koop- en verkoopsite. Dat ging uiteraard niet zonder slag of stoot. Het verkoopplatform had hiervoor een duidelijk campagne gelanceerd waarbij belangrijke name uit de sneakerwereld hun medewerking verleenden.