Dave Hester koopt opslagbox met kranten over muzieklegende Elvis Presley

Dave Hester van het programma Storage Wars koopt opslagbox en heeft de jackpot te pakken nadat hij erachter kwam dat de opslagruimte vol zat met oude kranten. Dit waren niet zomaar kranten, maar deze kranten waren van de dag dat muzieklegende Elvis Presley overleed in 1977. Als kers op de taart waren deze kranten ook nog eens special edition.

This could be big – this is something that’s going to add up to hundreds of dollars or thousands of dollars or even tens of thousands of dollars. I couldn’t even begin to imagine how many papers are here”, vertelde Dave. Natuurlijk begon Dave gelijk research te doen naar deze kranten om de waarde te achterhalen.

man koopt opslagbox en vindt hoofdprijs

Hij besloot Joseph Caretta te bezoeken, die van alles verzamelt dat met Elvis te maken heeft sinds 1962. Nadat hij de verzamelaar had bezocht, kwam hij erachter dat hij twee verschillende kranten in bezit had. De eerste was $5 per krant en de tweede werd beschreven als een ‘significant value’ door de verzamelaar. Joseph had gekeken naar de staat van de krant en of het wel origineel was. De verzamelaar vertelde dat hij deze kon verkopen voor wel $10 per stuk. Hier maakte Dave goed gebruikt van en uiteindelijk lukte het hem zelfs om de kranten op eBay te verkopen voor $15 per stuk. Hiermee was het voor de hem zelfs mogelijk om $92,000 te verdienen. De dood van Elvis Presley in 1977 was een complete shock voor de hele entertainment wereld. Dit maakte daarom de kranten zo waardevol.