Wat als je nieuwe date nét uit een relatie komt?

Natuurlijk, we begrijpen volledig dat je helemaal tot over je oren kan zijn als je net jouw droomvrouw tegen bent gekomen. Grote kans dat je helemaal openstaat voor een nieuw avontuur. Maar als je merkt dat je nieuwe date net een relatie heeft verbroken of nog erger, net uit een slechte relatie is gestapt, kan het slim zijn om op een aantal belangrijke zaken te letten. Negeer je namelijk bepaalde tekens, dan is de kans groot dat het niet de relatie wordt waar je op hoopt.

1: Ze praat negatief over haar ex

Als het gaat om de zogenaamde rode vlaggen, dan is dit wel de belangrijkste. Van iemand die zegt klaar te zijn, erwacht je dat ze er vol voor gaat. Blijkt echter dat de ex-partner nog altijd impact heeft op haar, dan is dit een duidelijk teken dat ze het nog niet heeft verwerkt. In dat geval is het wellicht verstandig om even pas op de plaats te maken.

daten met iemand die net uit relatie komt

2: Het gaat net even te snel

Een relatie verbreken is nooit leuk, maar in de meeste gevallen zal je dan niet snel hals over kop weer in een relatie stappen. Het is immers verstandig om jezelf tijd te geven om te herstellen. Dat geldt ook voor vrouwen. Toch gebeurt het regelmatig dat iemand die net uit een relatie komt zich direct weer gaat binden. Naar de motieven blijft het gissen, maar in veel gevallen kan je gerust stellen dat het een vorm van compensatiegedrag is. Vooral wanneer er enorm grote stappen worden gezet in de nieuwe relatie is het belangrijk om even pas op de plaats te maken. Je bent immers geen alternatief voor een voormalige partner. Benieuwd of ze echt om je geeft? Lees dan: ben ik een rebound?

3. Tegenstrijdige signalen

Om goed je kansen in te kunnen schatten is één ding van onschatbare waarde: het gedrag. Natuurlijk ben je beiden enthousiast aan het begin, maar begin je te merken dat het enthousiasme snel minder wordt, wees dan op je hoede. Dit geldt uiteraard ook als je tegenstrijdige signalen opmerkt. Vooral als ze extreem hun best doen om een bepaald beeld neer te zetten moet je even oppassen. In veel gevallen probeert ze zich te bewijzen om het ongelijk van haar ex aan te tonen.

4. Wees duidelijk in wat je verwacht

In een relatie gaat het om een aantal belangrijke zaken. Je wilt natuurlijk een gezonde en evenwichtige relatie opbouwen, maar dat is niet altijd vanzelfsprekend. Praat met elkaar over elkaars wensen en doelen en bepaal voor jezelf of dat een realistisch beeld is. Zo kan het leuk zijn om elkaar elke dag te zien, maar vaak is het juist beter om het geleidelijk op te bouwen. En natuurlijk kan een ex in de communicatie voorbijkomen, maar geef duidelijk aan of je hier wel van gecharmeerd bent. Probeer altijd duidelijk te communiceren in een relatie, dat voorkomt op lange termijn teleurstelling.