Wat houdt ‘date stacking’ precies in?

Het is misschien niet de meest charmante manier van daten, maar toch is er een groeiend animo voor date stacking. De formule is simpel en bespaart je een hoop tijd. In plaats van één lange, intensieve (en soms hopeloze) date op een avond te plannen, sla je je slag door drie dates op dezelfde avond in te plannen. Deze trend heeft eigenlijk iets weg van speeddaten, alleen fungeer je in deze zelf als organisator. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een drankje te gaan drinken met je eerste date, daarna een hapje te gaan eten met je tweede date en met je derde date een filmpje te pakken in de bioscoop. Het lijkt op papier een strategie die alleen in films of series effectief kan zijn, maar niets is minder waar. Een groeiende groep mensen zweert bij de nieuwe dating methode.

 

Wat zijn de voordelen van date stacking?

Het grootste voordeel aan date stacking is efficiëntie. We leven momenteel in een wereld waarin velen niet vies zijn van ambitie en mensen hun tijd graag nuttig besteden. Tijd is geld, zou je kunnen stellen. Date stacking leent zich daarom uitermate goed voor iedereen die graag spijkers met koppen wil slaan. Daarnaast ben je met date stacking verzekerd van een afwisselende, dynamische avond waarin je veel activiteiten met elkaar kunt combineren. Bovendien biedt date stacking de mogelijkheid je te revancheren als een date niet is wat je ervan had verwacht of gehoopt. Je hebt immers meerdere kansen, mocht je een tegenvallende date hebben.

date stacking

Wat zijn de nadelen van date stacking?

Natuurlijk kleven er ook flink wat nadelen aan deze vorm van daten. Om te beginnen is date stacking op z’n zachtst gezegd ‘niet zo chique’. Het is dan ook van belang dat, mocht je van plan zijn het eens te proberen, je dates hier geen lucht van krijgen. Daarom is het belangrijk om de planning strak in de gaten te houden, waarmee je opnieuw in een lastig parket kan worden gebracht. Hoe los je bijvoorbeeld een kink in de kabel op als een date uitloopt omdat het zo gezellig is? Je volgende date cancelen is geen optie, mits je geen problemen hebt met het doorbreken van sociale gedragsregels. Het is dus de vraag of deze vorm van daten uiteindelijk wel ethisch verantwoord is. Bovendien moet je zorgen dat alle dates in dezelfde omgeving plaatsvinden: denk daarom goed na over de verschillende locaties en zorg ervoor dat je niet betrapt wordt.

Ben jij bekend met het fenomeen ghosten? Dan hebebn we nog een ergere gevonden: zombieing.