Waar het begon

Ik kan niet ontkennen dat ik me ergens gigantisch liet meeslepen door het gebrul en geschreeuw van andere Crypto-maniakken. Links hoorde ik iemand die in een nacht slapen in één klap zes Ferrari’s had verdiend (bij wijze van spreke) en rechts zag ik een jongeman lopen met drie verschillende Rolex horloges om z’n pols. Oké, misschien overdrijf ik hier en daar, maar je snapt m’n punt. Kortom, het Crypto succes sloeg me om de oren – ik stond er bij en keek ernaar. Zo kon het niet langer.

Totdat ik besloot om een gokje te wagen. Mijn bijbaantje als gelauwerde Domino’s pizzabezorger leverde nét geen tonnen op, dus ik zocht naar andere manieren om snel rijk te worden. Aangezien ik ben grootgebracht met een berg aan normen en waarden was een roemruchte carrière als drugsdealer niet bepaald een optie. Los van het feit dat ik daar waarschijnlijk iets te weinig cojones voor heb, m’n pa zou me eigenhandig naar Oom agent brengen. Aangezien dat niet de oom is waar ik mee in zee wil gaan, was dit dus geen geschikt plan.

Lezen alsof je studiepunten ervan af hangen

Op dat moment had ik mezelf er al van overtuigd dat een belezen man praktisch de wereld aan kan, dus mocht ik Crypto-miljonair willen worden, dan zou ik nog meer moeten lezen dan die zeven Harry Potter boeken die ik op m’n naam heb staan. Studeren stond al op een laag pitje, dus dat was in principe geen horde. Het was enkel de motivatie en zo snel mogelijk zoveel mogelijk geld erin pompen – in de hoop dat minstens vertienvoudigd weer eruit te trekken.

crypto-miljonair ome duo crypto valuta currency MAN MAN

 

Zo gezegd, zo gedaan. Deze jongeman besteedde avonden, nachten en ochtenden aan google en zoektermen als ‘Crypto’, ‘actief traden‘ en ‘best coins of this moment‘. Zoals je ziet beperkt mijn creativiteit wat betreft zoektermen zich tot basisschool-niveau, maar dat mag de pret niet drukken. Ik consumeerde letters en tekst alsof ik op de wereld was gezet als Rupsjenooitgenoeg (nog een boek wat ik achter m’n naam mag zetten – ik heb een brede literaire achtergrond).

Ik moet bekennen: mijn motivatie om Crypto-gigant te worden is precies die hoeveelheid motivatie die ik mis bij het studeren. Goed, wie niet sterk is moet slim zijn. Slim zijn is wat mij betreft bakken vol geld hebben en leven als Dagobert Duck, dus ik was aardig op weg. Laten we wel wezen, even alle moraalridders een tegenargument bieden: je studeert om te werken, je werkt om te leven, leven wordt eenvoudiger met genoeg geld. I rest my case.

Waar Ome DUO om de hoek kwam kijken

Toen ik arriveerde op het punt ‘Ik weet genoeg om een gok te wagen’, was m’n volgende doel: genoeg geld bij elkaar schrapen. Zoals ik al aangaf werd ik geen miljonair van het bezorgen van extra crispy pizza’s, dus die inkomstenbron lag al gauw droog. Nu komt de logica om de hoek kijken. Je vader en moeder benaderen met de vraag of ze je wat geld willen lenen voor Crypto, onbegonnen werk. Als je dat doet heb je last van een generatiekloof, ze denken dat je een nieuwe taal hebt ontwikkeld (hè Crypto? Kun je dat eten?) of ze weigeren dat gat in je hand te motiveren. Hoe dan ook, dit was ook geen optie.

Als je studeert wordt je enigszins geholpen door DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs). Ik val nog in de oude regeling (je zou maar millenial zijn), dus de privileges wat betreft mijn DUO regelingen zijn geweldig – leven als een God in Frankrijk is er niets bij. Het plan was als volgt: ik besloot mijn lening te maximaliseren. Werkelijk waar, ik geloof dat ik nog nooit zo hard gezocht heb naar ‘extra’tjes’ en ‘mazen in het DUO systeem’ om extra cash te krijgen. Het was allemaal voor een hoger doel. Als ik wat ouder was geweest en al afgestudeerd, had ik dit simpelweg gezien als het om tafel zitten met een investeerder.

Enkele muisklikken verwijderd van rijkdom waande ik me al zielsgelukkig. Het voelde echt als de aftrap van iets spectaculairs, want hoeveel kan ik lenen? Het resultaat van deze actie was een zeer nette cashflow van net geen €1100 per maand. Het kan verkeren hè? Hoe dan ook, totdat het geld binnen was kon ik achterover leunen en wachten. Al deed ik dat niet helemaal. Ik besloot om in die periode een plan uit te stippelen.

crypto-miljonair ome duo crypto valuta currency MAN MAN

 

Hoe mijn pad naar Crypto-roem eruit zag

Om een solide investering te doen – voorzover dit mogelijk is in deze markt – heb ik een strategie uitgestippeld die mij een waterdichte groei zou verzekeren. Natuurlijk ben je af en toe zo naïef als de pest omdat je denkt dat de sky de limit is, maar toch. Mijn geld, iedere maand opnieuw, voor zeker vier maanden, zou verspreid worden. Ik besloot in te stappen in Bitcoin (de basis), Ripple en Ethereum. Daarnaast gaf ik mezelf de ruimte om te freewheelen met wat kleine coins.

Ik kocht ergens begin April mijn portefeuille bij elkaar. Met zo’n €10.000 (dag spaarcentjes, hallo DUO) begon ik aan mijn Crypto-avontuur. Ripple was destijds ongeveer €0,03, Ethereum zat op zo’n €40 en de Bitcoin lag ‘pas’ bij €1150. Het was al relatief duur, maar men schreeuwde van de daken dat deze drie – The Big Three – de absolute toppers waren. Daarnaast zag ik op internet vrij weinig dat dit statement tegensprak. Voor mij was het een voor de hand liggende keuze. Zo gezegd, zo gedaan.

Er ging voor 6000 euro aan Ripple naar mijn portfeuille, de rest splitte ik ongeveer 50/50 tussen Bitcoin en Ethereum. Ik had besloten dat er op dat moment niet meer geld naar Crypto zou gaan (m’n vader had me op dit moment al afgeschoten), maar dat besluit verdween al vrij snel in de prullenbak. De maanden daarna bleef ik telkens zo’n 500 euro erin stoppen. Ik kwam erachter dat maximaal lenen bij DUO net zo is als zo’n goede doel wat je je op straat aan laat smeren. Eenmaal getekend en bevestigd kom je er niet zo snel meer vanaf. In dit geval vond ik ’t wel prima zo.

crypto-miljonair ome duo crypto valuta currency MAN MAN

 

Af en toe een beetje traden, voor de fun

Zo heel af en toe liet ik me verleiden om wat euro’s naar schimmige coins te verplaatsen en snel rendement te pakken. Ik moet zeggen, dat lukte me best aardig. Toch waren het The Big Three die mij van een grote zak geld wisten te voorzien. Aan het einde van vorig jaar, tikte ik het miljoen aan in m’n portefeuille. De stijgingen zoals ik die gedurende het begin van de zomervakantie meemaakte, waren werkelijk oogstrelend. Kijken naar m’n Binance account was vaak nog beter dan een momentje voor jezelf op websites met 18+ content. Ja echt.

Ik was Crypto-addict. De high die je krijgt van het snel geld verdienen en grote sommen op je beeldscherm – woorden schieten tekort. Het is lastig uit te leggen hoe je je voelt wanneer je slaagt in datgeen je nastreeft. Geloof me ik kreeg er vaak kippenvel van. Nu ik dit verhaal op papier zet, heb ik weer een glimlach als een breedbekkikker. Tot op de dag van vandaag ben ik Ome DUO dankbaar voor de kans die me is geboden. Je moet je school af maken, maar als ’t even kan – profiteer dan met volle teugen van de opties die voor ’t grijpen liggen. Als ik het kan, dan kun jij ’t ook.

De Crypto-euforie is werelds

Wat ik heb gedaan met m’n Crypto-moneys is met geen pen te beschrijven. Ik heb gelukkig enigszins reëel om weten te gaan met m’n zak geld. Er zijn aardig wat gekke momenten tot stand gekomen door dit geluk, met vrienden, familie en volstrekt onbekenden. Toch kan ik met een stalen gezicht zeggen dat het overgrote deel nog steeds in m’n bezit is. Of het nog een miljoen is – tja, dat is voor jou een vraag en voor mij een weet. Ik kan alleen zeggen dat ik me nog nooit zo erg Leonardo DiCaprio heb gevoeld. I rest my case.

Mocht ik je helemaal geld-hongerig hebben gemaakt en wil jij eveneens zien of de Crypto-goden je goed gezind zijn, wacht dan niet met actie ondernemen. Op het moment is algehele markt op een laag punt – dus instappen is ideaal. Ga allereerst naar Bitonic om je Bitcoin(s) te kopen. Zorg daarnaast even dat je een Binance-account hebt waar je mee naar de sterren kunt (en daar voorbij). Goodluck my fellow Crypto-companion.