Het verlaten cruiseschip: de MS World Discoverer

Het cruiseschip, de MS World Discoverer, werd in 1974 gebouwd met een missie: de afgelegenste en ongerepte plekken op aarde verkennen. Met haar versterkte romp voor ijsbrekers en luxe faciliteiten, was dit schip een en al genieten voor avonturiers. Van de ijzige wateren van Antarctica tot de warme, tropische eilanden in de Stille Oceaan. Dit schip bracht reizigers naar plekken waar maar weinig ooit voet aan wal zouden zetten. Het leek een prachtig begin, wat uiteindelijk is veranderd in een horrorfilm dat niemand zou willen mee maken.

 

Een dramatisch einde

In april 2000 sloeg het noodlot toe. Tijdens een expeditie door de Salomonseilanden raakte de MS World Doscoverer een ondiepe rotsformatie die niet op de kaarten stond afgebeeld. De schade was enorm en het water stroomde snel naar binnen. Kapitein Oliver Kruess, een ervaren zeeman, wist het schip naar de veilig Roderick Bay te loodsen, waar alle passagiers en bemanningsleden veilig geëvacueerd werden. Maar het schip was helaas verloren.

Het wrak vandaag

Sinds die dramatische dag ligt de MS World Discoverer roestend in Roderick Bay. De lokale bevolking ziet het wrak als onderdeel van hun landschap. Het schip, half ondergedompeld, trekt nu avontuurlijke toeristen aan die het unieke wrak en de geschiedenis willen zien.

 

Voor de durfals die naar de afgelegen Salomonseilanden reizen, biedt de MS World Discoverer een unieke ervaring. Het schip, ooit vol luxe, is nu een stil monument. Maar toch blijft er door toeristen nog veel aandacht voor. De verlaten kajuiten, roestende relingen en stille dekken laten zien hoelang dit cruiseschip er al ligt. De MS World Discoverer is een blijvende herinnering aan hoe onvoorspelbaar en eng de zee kan zijn. Dus als je ooit de kans krijgt om de Salomonseilanden te bezoeken, laat dan dit cruiseschip van € 17 miljoen, oftewel de MS World Discoverer, niet links liggen.