Criminal Code is een epische actiethriller

Criminal Code, geregisseerd door Heitor Dhalia, speelt zich af aan de grens tussen Brazilië en Paraguay. De serie volgt federale politieagent Benício en zijn team van onderzoekers terwijl ze proberen de grootste bankovervallersbende ter wereld te ontmaskeren. Gewapend met DNA-sporen gaan ze de strijd aan tegen meer dan 50 criminelen die betrokken zijn bij deze misdaad.

Inspelend op echte misdaden biedt Criminal Code een uniek kijkje in het werk van politieagenten en de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd. Met sterk acteerwerk van Rômulo Braga, Maeve Jinkings en Thomás Aquino weet de serie het publiek te boeien en te verrassen.

netflix serie criminal code

Het verhaal van de serie Criminal Code draait om Benício, een politieagent die bekend staat om zijn solospel en harde aanpak. Na de dood van zijn partner tijdens een gevangenisuitbraak is hij vastbesloten om wraak te nemen op Sem Alma, de man die verantwoordelijk wordt gehouden voor de moord.

Wanneer Benício wordt gekoppeld aan zijn nieuwe partner Suellen, bundelen ze hun krachten om een gewapende overval in Paraguay op te lossen. Ze zijn bereid om alles te doen wat nodig is, zelfs als dat betekent dat ze buiten de boeken moeten werken. 

Bekijk de trailer in de Youtube-video hieronder:

 

Wordt er een seizoen 2 verwacht van de Netflix-serie?

Een bijna perfecte score op Rotten Tomatoes en positieve reacties van kijkers zorgden ervoor dat kijkers bijna smeken om een seizoen 2. Op social media uiten ze hun enthousiasme en vragen ze zich af of er een volgend komt en wanneer deze verwacht zou worden. 

Gelukkig hebben de makers geluisterd naar wat het publiek wil. Regisseur Heitor Dhalia heeft laten weten dat hij hoopt dat er snel een tweede seizoen komt. Netflix Brazilië heeft bevestigd dat er inderdaad een vervolgseizoen in de maak is, dus het is een kwestie van geduld.

Geliefd door fans en critici

Criminal Code heeft indruk gemaakt op zowel critici als kijkers. Met zijn meeslepende verhaallijnen, sterke acteerprestaties en spannende actiescènes weet de serie een breed publiek aan te spreken. Fans vergelijken Criminal Code zelfs met populaire series op Netflix zoals Money Heist (ook wel bekend als La Casa de Papel).

criminal code netflix serie

Als je op zoek bent naar een nieuwe serie om te kijken en je bent een liefhebber van actie, dan is Criminal Code zeker een aanrader.