Gegevens van voertuig opvragen

Het opvragen van gegevens van een voertuig is tegenwoordig heel gemakkelijk. Elk voertuig in Nederland is van een kenteken voorzien. Aan dat kenteken is allerlei informatie gekoppeld, zoals die onder meer bij de RDW bekend is. Als je een kenteken bij de hand hebt, is het met het invoeren van het kenteken mogelijk om de historie van een voertuig te checken.

Je krijgt onder meer inzicht in de technische informatie over de wagen. Bijvoorbeeld over het aantal zitplaatsen in de auto. Wil je weten wat in het verleden de nieuwprijs van de wagen is geweest? Ook dan is het handig om de historie van een voertuig op kenteken te checken. Naast de nieuwprijs krijg je eveneens inzicht in de BPM.

Inzicht in aantal personen dat eigenaar is geweest

Je krijgt met de controle van het verleden van de wagen op het kenteken geen informatie over de persoonlijke gegevens van de eigenaar. Het is wel mogelijk om te weten te komen hoeveel eigenaren de auto al heeft gehad. Het zegt bijvoorbeeld nogal wat als een auto in handen van vijf of zes eigenaren is geweest. Misschien is er dan wel iets mee aan de hand.

geschiedenis auto checken gebruikt Nederland

Het type eigenaar is overigens ook inzichtelijk. Zo krijg je informatie of er sprake was van particulier eigendom of van een zakelijke eigenaar, zoals een leasemaatschappij.

Ook handig bij het verkopen van de auto

Weet jij alles over het verleden van je auto? Er zijn veel eigenaren van wagens die dat niet weten. Ook voor deze groep is het handig om een kentekencheck uit te voeren. Precies om dezelfde reden als kopers, namelijk om de waarde van de wagen te bepalen.

Bovendien is het praktisch gezien handig om alle technische informatie op een rijtje te hebben. Deze gegevens zijn dan gemakkelijk in een verkoopadvertentie over te nemen. Daarmee geef je de kopers meteen extra informatie en hoeven zij geen kentekencheck meer uit te voeren.