Contra-dating: daten buiten je ‘type’

Natuurlijk zijn er bepaalde zaken waarin jij geen concessies wil doen, zoals persoonlijke waarden of een bepaalde levensstijl. Dit zou er überhaupt voor zorgen dat het niet werkt tussen jullie. Maar als het gaat om criteria zoals het uiterlijk en inkomen, kunnen we zeker wat flexibeler zijn.

Het is belangrijk om te benadrukken dat dit niet betekent dat je genoegen moet nemen met minder. Integendeel! Contra-dating opent de deur naar nieuwe mogelijkheden en stelt ons in staat om onontdekte gebieden te verkennen. Je perfecte match kan zich bevinden op een plek waar je het minst verwacht. En laten we eens eerlijk zijn: hoe oppervlakkig is het om iemand niet beter te leren kennen omdat ze geen blond haar heeft of een jaartje ouder is dan jij?

contra-dating trend

Een nieuwe kijk op daten

Als je merkt dat je vastzit in een datingroutine en steeds dezelfde soort partners aantrekt zonder succes, dan is het tijd om contra-dating een kans te geven. Door buiten je gebruikelijke ‘type’ te kijken, kun je voorkomen dat je per ongeluk je datingopties beperkt en waardevolle connecties misloopt.

Contra-dating daagt ons bovendien uit om onze vooroordelen los te laten en open te staan voor nieuwe ervaringen. Wie weet wat voor geweldige mensen je zal ontmoeten door simpelweg buiten je oorspronkelijke type te daten.