De Consumentenbond onderzoekt: wat is de beste zonnebrand voor je gezicht?

Een hoop mensen willen nog steeds geen zonnebrand gebruiken, omdat ze denken dat ze toch niet verbranden en ‘je kunt tegenwoordig overal ziek van worden’. Toch is het echt wel slim om het elke dag te gebruiken. Je wilt natuurlijk heel graag bruin worden, maar het beste van het beste is dan om te gaan voor SPF 50. De Consumentenbond legt speciale stappen af om te testen of een product goed genoeg is. Zo kijken ze naar de beste bescherming tegen de zon, SPF, uv-filters, gebruiksgemak en ingrediënten. Op deze manier heeft de Consumentenbond de beste zonnebrand gekozen van 2024.

 

Avene Crème sans parfum fini invisible SPF50+ is de beste koop

Avene Crème sans parfum fini invisible SPF50+ is gekozen als beste koop en kost € 21. Volgens de Consumentenbond beschermt de zonnebrandcrème zoals het bedrijf belooft. Daarnaast bevat het geen slechtste microplastics. Wel zijn er microplastics gevonden die van de middelmatige lijst komen. De zonnebrandcrème bevat ook geen allergenen.

bol beste zonnebrandcreme gezicht consumentenbond

Unscented Cream Spf 50+ - Zonnebrand

Avène €22,95 Shop nu

Het is een zonnebrand die geschikt is voor een normale, droge en gevoelige gezichtshuid. De textuur van de zonnebrand hydrateert het gezicht en de hals tot acht uur lang en is onzichtbaar op de huid. Ook zorgt de crème ervoor dat je talgklieren niet verstopt raken. Dat houdt in dat er niet zomaar een zwelling zal ontstaan na het gebruik.

Nieuw zonnefilter TriAsorB

TriAsorB is een nieuw zonnefilter die veel dekt en beschermt tegen zowel UV als blauw licht. Dit houdt in dat je dus bescherm bent voor 95%. Elektromagnetische golflengte (nm) is het deel waar we warmte door voelen en het deel waar we bruin van worden. TriAsorB beschermt tot 450 nm, wat ervoor zorgt dat het tegen rimpels en pigmentvlekken helpt. Uit onderzoek is gebleken dat TriAsorB onschadelijk is voor mens en milieu, dus dat is nog een pluspuntje erbij!

Zo krijg je dan met alles bij elkaar de beste zonnebrandcrème uit de test met een eindcijfer van 7,1. Als je dus nog op zoek bent naar een nieuwe zonnebrand zou de Consumentenbond deze zeker aanraden.